Monday, May 18, 2009

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη στον κόσμο της ψηφιακής ανάγνωσης

  • Ο κόσμος της ψηφιακής ανάγνωσης δεν αποτελεί πλέον μόνο είδηση για το αναγνωστικό κοινό εκτός Ελλάδας.
  • Με μια ευδιάθετη και μάλλον «αναγνωριστική» παρουσίαση, οι εκδόσεις Καστανιώτη ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με τον Στυλιανό Κατέχη, αντιπρόσωπο της Endless Ideas στην Ελλάδα και εισαγωγέα του πρώτου e-reader στη χώρα, για την αποκλειστική για τα βιβλιοπωλεία διάθεση της συσκευής ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων ΒeBook. Πρόκειται για το πρώτο άνοιγμα του εκδοτικού ομίλου στο ψηφιακό βιβλίο καθώς οκτώ συγγραφείς προσφέρουν δωρεάν τα πονήματα τους στον πρώτο e-reader που διατίθεται στην ελληνική αγορά.






@Σχετικό θέμα
Στην Ελλάδα ο πρώτος e-reader







  • Φανερά ικανοποιημένοι, τόσο οι επικεφαλής του ομίλου όσο και οι συγγραφείς που βρέθηκαν στην παρουσίαση, έδειξαν διάθεση απέναντι στη νέα «μεταμόρφωση» του βιβλίου, μακριά από business plans και χρονοδιαγράμματα επιτυχίας ή κέρδους. «Πρωταρχικός στόχος είναι η εξοικείωση με το νέο προϊόν», σχολίασε ο Στυλιανός Κατέχης ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα -έπειτα από συνέντευξη που έδωσε στο kathimerini.gr τον Φεβρουάριο- δέχτηκε πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις από εκδοτικούς οίκους και καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.
  • Σύμφωνα με τον Αργύρη Καστανιώτη, το όλο εγχείρημα είναι ακόμα σε εξέλιξη και θα μπει σε πλήρη λειτουργία τον χειμώνα του 2009. Η συσκευή θα συμπεριλαμβάνει στην ενσωματωμένη μνήμη της τα παρακάτω οχτώ βιβλία Ελλήνων συγγραφέων, συνολικής αξίας €126,00:

«Έρως μετ' εμποδίων, της Ντόρας Γιαννακοπούλου

«Νέρων. Εγώ ένας θεός, του Στέφανου Δάνδολου

«Εργαζόμενο αγόρι, της Λένας Διβάνη

«Το Μπουντουάρ του Ναδίρ, της Ιωάννας Μπουραζοπούλου

«Οι Εννέα Καίσαρες, του Βασίλη Παπαθεοδώρου

«Οδός Θησέως, του Αλέξη Σταμάτη

«Έρως, Θέρος, Πόλεμος, της Ευγενίας Φακίνου

«Ψυχ, του Λένου Χρηστίδη

  • Τα βιβλία θα διατίθενται και μέσω της ιστοσελίδας των Εκδόσεων Καστανιώτη σε δύο διαφορετικούς τύπους ψηφιακών αρχείων στη μορφή. epub και. mobipocket, δίνοντας τη δυνατότητα ανάγνωσής τους από την πλειονότητα των ebook reader ή άλλων φορητών συσκευών που παρέχουν την δυνατότητα ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων μέσω εξειδικευμένου λογισμικού, όπως το Mobipocket Reader ή το Stanza, για κινητά τύπου smart phone, iPod Touch και iPhone. Για το iPhone και iPod Touch η λήψη του βιβλίου μπορεί να γίνεται απευθείας από τη συσκευή στη διεύθυνση www.kastaniotis.com/iphone.
  • H συσκευή ψηφιακής ανάγνωσης είναι διαθέσιμη αυτήν την στιγμή στο Public Συντάγματος, εντός ολίγου αναμένεται στο κατάστημα Multirama στο Mall και όπως σχολιάστηκε στο kathimerini.gr θα υπάρχει και παρουσία στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

No comments: