Friday, May 29, 2009

2η Διεθνής Λογοτεχνική Συνάντηση DASEIN 2009

Το τριήμερο 29-31 Μαΐου διοργανώνουμε για δεύτερη χρονιά τη Διεθνή Λογοτεχνική Συνάντηση στον πολυχώρο Dasein (Σολωμού 12, Εξάρχεια), σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό δίκτυο Literature Across Frontiers (LAF) και την ακούραστη διευθύντριά του, Alexandra Buchler.

Στη φετινή συνάντηση συγγραφείς από τη Νορβηγία, τη Λετονία και τη Σλοβακία θα «συνομιλήσουν» με Ελληνες συναδέλφους τους δημιουργώντας τρία «ζευγάρια». Κοινό στοιχείο των προσκεκλημένων αποτελεί η εμπλοκή τους σε διαφορετικά είδη τέχνης και ο εμπλουτισμός της λογοτεχνίας τους από γνωστικά πεδία, όπως η επιστήμη και η Ιστορία. Η Βιβλιοθήκη-Καταφύγιο Θηραμάτων είναι χορηγός επικοινωνίας.

Παρασκευή 29 Μαΐου

Ο Σλοβάκος πεζογράφος και διακεκριμένος βιολόγος στο Πανεπιστήμιο Comenius της Μπρατισλάβα, Γκούσταβ Μούριν θα διαβάσει από το έργο του «Fever» αναδεικνύοντας τη σχέση επιστήμης-λογοτεχνίας.

Ο μυθιστοριογράφος και μεταφραστής Παναγιώτης Ευαγγελίδης (κατ' εξαίρεση, με κάμερα αντί γραφίδας) θα παρουσιάσει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του: Cheap & Ovi και θα μιλήσει για τη σχέση λογοτεχνίας-κινηματογράφου.

Σάββατο, 30 Μαΐου

Η Νορβηγίδα ποιήτρια Ινγκριντ Στορχόλμεν θα απαγγείλει ποιήματα στις δύο επίσημες γλώσσες της χώρας της, υπογραμμίζοντας τη διάστιξη ανάμεσα σε φύση και γλώσσα.

Ο πεζογράφος Ηλίας Μαγκλίνης θα πραγματοποιήσει μια παρουσίαση που συναιρεί στοιχεία από τις παραστατικές τέχνες, τη μουσική και τη λαϊκή κουλτούρα, ανατέμνοντας τα ζητήματα που εγείρει το σώμα: θνητότητα, μνήμη, βούληση, αισθητικότητα.

Κυριακή, 31 Μαΐου

Η Νόρα Ικστενα θα διαβάσει από το βιβλίο «Το Απέραντο Ηταν», που έγραψε σε συνεργασία με τον ποιητή Imants Ziedonis και θα μιλήσει για τη σχέση πραγματικού-μυθοπλαστικού.

Ο Χάρης Βλαβιανός θα διαβάσει ποιήματα από το τελευταίο του βιβλίο Διακοπές στην Πραγματικότητα αναδεικνύοντας την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των λογής εξοντωτικών εικονικών κόσμων που μας περιβάλλουν.

Πληροφορίες: http://athens-international-literary-fest2.blogspot.com, Dasein: Σολωμού 12 - πλατεία Εξαρχείων. Τηλ.: 210-384185

No comments: