Tuesday, May 12, 2009

Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

  • Από τις 28-31/5 θα λειτουργήσει η 6η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που διοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών-Βιβλιοπωλών, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία. Στην έκθεση συμμετέχουν πολλοί Ελληνες εκδότες, αλλά και από τις Κίνα και Ινδία. Θα γίνουν συζητήσεις με 70 Ελληνες και ξένους συγγραφείς, προβολές ταινιών και άλλες εκδηλώσεις. Στην «Παιδική Γωνιά» τα παιδιά θα συναντήσουν συγγραφείς και εικονογράφους και θα δοκιμάσουν την πέννα τους στο διαγωνισμό «Αν ζούσες σε άλλη εποχή» και έπαθλο βιβλία.
  • Θα γίνουν συναντήσεις Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών του βιβλίου, ενώ το ΕΚΕΒΙ διοργανώσει συζήτηση με θέμα «Το πρόγραμμα ψηφιοποίησης της Google και οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων και Ελλήνων εκδοτών και συγγραφέων». Ο εκπρόσωπος της «Google Ευρώπης», Σαντιάγο ντε λα Μόρα, θα ενημερώσει περί της πρότασης της «Google» για την ψηφιοποίηση βιβλίων. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Αν Μπέργκμαν Ταόν (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εκδοτών), Αρη Πετρόπουλο (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Εργων Λόγου), συγγραφείς και τη νομικό του ΕΚΕΒΙ.
  • Η έκθεση θα περιλάβει και τη θεματική ενότητα «Βιβλίο και Ιστορία», για όλες τις περιόδους της ελληνικής ιστορίας (11 ενότητες), μεταξύ των οποίων και η ενότητα Βαλκανικοί πόλεμοι, με εικαστικό υλικό από το ΕΛΙΑ, παλιές εκδόσεις, σπάνια χειρόγραφα κ.ά. από το Μουσείο Μπενάκη. Στη θεματική έκθεση συμμετέχουν πνευματικοί φορείς και ιδρύματα.

No comments: