Wednesday, September 9, 2009

Με Παιδική Βιβλιοθήκη Οικολογίας το ΕΚΕΒΙ στο 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου

  • Προτεραιότητα στο παιδί και το περιβάλλον
  • (Ζάππειο, 11-27 Σεπτεμβρίου 2009)

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση του 38ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, όπου οι συνδιοργανωτές (Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών), ζήτησαν τη συνεργασία του όσον αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της θεματικής έκθεσης με τίτλο «Για ένα πράσινο μέλλον».

Το ΕΚΕΒΙ έχει οργανώσει το περίπτερό του με τρόπο ώστε να προσελκύει άμεσα το παιδικό κοινό στη διάρκεια του φεστιβάλ: μια γωνιά με παιδικά και εφηβικά βιβλία με θέμα το περιβάλλον θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους μικρούς βιβλιόφιλους. Η «Παιδική Βιβλιοθήκη της Οικολογίας» όπως ονομάστηκε, αποτελεί μια φιλόδοξη δράση αφού οι λιλιπούτειοι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν τις σχετικές εκδόσεις, ενώ παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις (που θα γίνονται τα απογεύματα του Σαββάτου και της Κυριακής) στον χώρο του περιπτέρου του ΕΚΕΒΙ.

Εξάλλου, οι συναντήσεις με τους συγγραφείς και τους εικονογράφους αλλά και οι παρουσιάσεις των βιβλίων θα γίνονται με την εποπτεία των εκδοτών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ και με αποκλειστικό θεματικό άξονα το περιβάλλον ούτως ώστε να καλλιεργηθεί στα παιδιά το πνεύμα της προστασίας της φύσης και εν γένει του περιβάλλοντος για το παρόν και το μέλλον.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι γονείς και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να προμηθεύονται έναν κατάλογο με τα παιδικά κι εφηβικά βιβλία που κυκλοφορούν και σχετίζονται με την προστασία της φύσης και την οικολογική συνείδηση, ο οποίος καταρτίστηκε από το ΕΚΕΒΙ με τη συνεργασία των εκδοτών.

Δείτε επίσης

Ημέρες & ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ:

Δευτέρα-Πέμπτη: 6.00 μ.μ. – 10.30 μ.μ.

Παρασκευή & Σάββατο: 6.00 μ.μ. – 11.00 μ.μ.

Κυριακή: 11.00 π.μ. – 10.30 μ.μ.

No comments: