Friday, November 20, 2009

Ντοκιμαντέρ για το Λέοντα Τολστόι

Ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία χρόνια της ζωής του Λέοντα Τολστόι με πολλές φωτογραφίες της εποχής ετοιμάζουν Ρώσοι παραγωγοί, με αφορμή τα εκατό χρόνια από το θάνατο του συγγραφέα.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Λέων Τολστόι μια ζωντανή ιδιοφυΐα" αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους όλου του κόσμου τον επόμενο χρόνο. Το ντοκιμαντέρ θα επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ζωής του Ρώσου συγγραφέα και θα περιλαμβάνει πολλές φωτογραφίες εποχής τις οποίες οι παραγωγοί θα ρετουσάρουν με τρόπο που να μη χάνεται η μαγεία της εποχής.

Ο Σεργκέι Σελιάνοφ παραγωγός του ντοκιμαντέρ, δήλωσε ότι αυτό που επιθυμούν είναι "εκατό χρόνια μετά το θάνατο του Τολστόι στις 20 και 21 Νοεμβρίου του 2010 αυτή η ταινία να αποτελέσει φόρο τιμής στον μεγάλο συγγραφέα όχι μόνο για τη Ρωσία αλλά και για τον κόσμο όλο".

Από την πλευρά του, ο συμπαραγωγός Αντρέι Ντεριάμπιν τόνισε: "Δεν θα είναι ένα συνηθισμένο ντοκιμαντέρ. Δεν θα υπάρχουν λόγια παρά μόνο στους τίτλους και τη μουσική. Δεν θα περιέχει καμία σύγχρονη κινηματογραφημένη εικόνα". Ο τελευταίος υποστήριξε ότι δώδεκα χώρες μέχρι στιγμής -μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ και η Αυστραλία- έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το ντοκιμαντέρ.

No comments: