Wednesday, November 25, 2009

Τη συνέχεια της «Λάμψης» θα γράψει ο Στίβεν Κινγκ

Τη... Λάμψη του παρελθόντος αναζητεί ο Στίβεν Κινγκ. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας που κάνει για την προώθηση του τελευταίου του βιβλίου, με τίτλο «Κάτω από τον Θόλο», ο Στίβεν Κινγκ ανακοίνωσε ότι έχει ήδη στο μυαλό του την πλοκή για τη συνέχεια μιας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Η "Λάμψη", το οποίο πρωτοεκδόθηκε το 1977, ήταν το βιβλίο που καθιέρωσε τον Στίβεν Κινγκ ως μετρ της λογοτεχνίας του φανταστικού και έναν από τους πιο εμπορικούς συγγραφείς στην ιστορία. Το 1980 έγινε ταινία από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, η οποία θεωρείται πλέον κλασική, αν και ο Κινγκ ποτέ δεν τη "χώνεψε", επειδή το σενάριό της διέφερε σημαντικά από την ιστορία που είχε γράψει. Πριν από λίγα χρόνια, έγραψε το σενάριο για μια μίνι σειρά, η οποία ήταν πολύ πιο πιστή στο βιβλίο, αλλά δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να συγκριθεί καλλιτεχνικά ή έστω ως ψυχαγωγικό "προϊόν" με την ταινία του Κιούμπρικ.

Η συνέχεια της "Λάμψης" θα παρακολουθεί τη ζωή του -σαραντάχρονου, πια- Ντάνι Τόρανς, του μικρού πρωταγωνιστή του πρώτου βιβλίου, ο οποίος δουλεύει ως νοσοκόμος σε ένα κέντρο φιλοξενίας ανθρώπων που πάσχουν από ανίατες αρρώστιες. καθήκον του Ντάνι είναι να χρησιμοποιεί της τηλεπαθητικές του ικανότητες για να βοηθήσει τους ετοιμοθάνατους ασθενείς να περάσουν στον άλλο κόσμο. Παράλληλα, βγάζει το χαρτζηλίκι του προβλέποντας ποια άλογα θα κερδίσουν στις ιπποδρομίες. Ο προσωρινός τίτλος του βιβλίου είναι "Ο δρ. Ύπνος".

Η "Λάμψη" είναι μόνο μια από τις παλιότερες ιστορίες για τις οποίες ο Στίβεν Κινγκ σκοπεύει να γράψει μια συνέχεια. Πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα γράψει ακόμη ένα βιβλίο στη σειρά του "Σκοτεινού Πύργου" -το όγδοο- και παρά το γεγονός ότι με τον τόμο που είχε κυκλοφορήσει το 2005 είχε γράψει το τέλος εκείνης της ιστορίας. Αν και ο πολυγραφότατος κ. Κινγκ εκδίδει τουλάχιστον ένα βιβλίο κάθε 1-2 χρόνια (παλαιότερα ήταν ακόμη πιο γρήγορος!), η συνέχεια της "Λάμψης" θα αργήσει να φτάσει στα βιβλιοπωλεία. Δεν αναμένεται να αρχίσει το γράψιμο για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Αναφορικά με το βιβλίο που εξέδωσε τώρα, το "Κάτω από τον Θόλο" αφορά σε μια μικρή κωμόπολη της Αμερικής που σφραγίζεται από τον έξω κόσμο, εξαιτίας ενός ενεργειακού πεδίου αγνώστου προελεύσεως.

No comments: