Friday, April 3, 2009

Όλα... γύρω από το βιβλίο στο Newsletter του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου

Newsletter του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου

  • Το Newsletter του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) κυκλοφορεί μεταξύ βιβλιόφιλων, επαγγελματιών και ανθρώπων από τον χώρο της λογοτεχνίας. Εκδίδεται σε μηνιαία βάση περιλαμβάνοντας ειδήσεις γύρω από τη δράση του φορέα, τις παραμέτρους της ελληνικής εκδοτικής παραγωγής, τη δραστηριότητα του συγγραφικού κόσμου και, συνολικά, αναδεικνύοντας τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εθνικής πολιτικής στον χώρο του βιβλίου.
  • Δείτε το τρέχoν τεύχος.

Αξιοποιήστε τις δυνατότητες της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ!

pic_biblionet

  • Η ηλεκτρονική βάση βιβλιογραφικών δεδομένων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου να διεισδύουν ακόμη περισσότερο στον κόσμο των εκδόσεων. Η ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ (www.biblionet.gr) απευθύνεται σε αναγνώστες, ερευνητές, εκδότες, βιβλιοπώλες, συγγραφείς, μεταφραστές. Ανοίγει ένα παράθυρο στον ορίζοντα των βιβλίων˙ συγκεκριμένα πρόκειται για έναν κατάλογο από 140.000 τίτλους με πλήρη εργογραφικά στοιχεία για τα βιβλία που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.
  • Η ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ παρέχει αναλυτικά βιβλιογραφικά στοιχεία, φωτογραφία εξωφύλλου, βιογραφικό σημείωμα, φωτογραφία και εργογραφία του συγγραφέα, εμπορικές πληροφορίες του βιβλίου (διακινητής, τιμή, διαθεσιμότητα), περισσότερους από 70.000 δημιουργούς (συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, επιμελητές σειράς, εικονογράφους, φωτογράφους, ζωγράφους, κ.ά.).
  • Μια νέα υπηρεσία: σε κάθε τίτλο υπάρχει παραπομπή σε κριτικές-παρουσιάσεις που αποδελτιώνονται μέσα από εφημερίδες, περιοδικά, επιθεωρήσεις. Οι κριτικές-παρουσιάσεις των βιβλίων καλύπτουν το χρονικό διάστημα από τις αρχές του 2008 μέχρι και σήμερα.
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλιοθηκών; Γιατί όχι;

Για την πρόταση της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) από κοινού με το ΕΚΕΒΙ, για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλιοθηκών, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στις 28 Μαΐου, στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Είναι μια πρωτοβουλία της Μαρίας Αλεξανδράκη, ιδρυτικού μέλους της ΕΕΒΕΠ και μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ, που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους δύο φορείς, ένεκα του γεγονότος ότι δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στον κατάλογο Παγκόσμιων Ημερών που καταρτίζει η UNESCO. Η πρόταση θα συζητηθεί μεταξύ προσωπικοτήτων κι εκπροσώπων από τον χώρο του βιβλίου και των βιβλιοθηκών ούτως ώστε η ελληνική πρωτοβουλία να αγκαλιαστεί και να καθιερωθεί σε διεθνές επίπεδο.

No comments: