Wednesday, July 22, 2009

Τεράστιο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο από την Barnes & Noble

Οσοι διαβάζουν τα βιβλία τους σε ηλεκτρονικές συσκευές, όπως οι αναγνώστες στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, στη φωτογραφία, θα έχουν στη διάθεσή τους 700 χιλιάδες τίτλους ακόμα. Τους παρέχει η αλυσίδα βιβλιοπωλείων στις ΗΠΑ Barnes & Noble, δημιουργώντας το μεγαλύτερο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο, ξεπερνώντας ακόμα και την Amazon.

ΒΙΒΛΙΟ. Η Barnes & Noble αντεπιτίθεται! Προχθές τη Δευτέρα, ανακοίνωσε επίσημα τη δημιουργία του μεγαλύτερου διαδικτυακού βιβλιοπωλείου στον κόσμο – μεγαλύτερο κι από αυτό της Amazon.com, με περισσότερους από 700.000 τίτλους, τους οποίους θα μπορεί κανείς να διαβάζει και σε συσκευές όπως το iPhone της Apple.

Το κορυφαίο αμερικανικό βιβλιοπωλείο προγραμματίζει οι πελάτες του να «κατεβάζουν» τους περισσότερους νέους τίτλους και τα bestseller έναντι 9,99 δολαρίων. Την ίδια τιμή έχει και η Amazon.

Επίσης, η Barnes & Noble ανακοίνωσε ότι θα είναι ο αποκλειστικός χορηγός ψηφιακών βιβλίων μέσω της συσκευής ηλεκτρονικής ανάγνωσης (e-reader) Plastic Logic, συσκευή που αναμένεται να ανταγωνιστεί το δημοφιλές Kindle. Το Plastic Logic πρόκειται να βγει στην αγορά στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Η Barnes & Noble εξαπολύει τα βέλη της στην αγορά καθώς σε αντίθεση με την πολιτική της Αmazon που θέλει τα ψηφιακά της βιβλία να διαβάζονται μόνο μέσω του Kindle, τα ψηφιακά βιβλία της Barnes & Noble θα μπορούν να αναγνωστούν σε iPhone ή iPod, σε Blackberry αλλά και στους περισσότερους προσωπικούς υπολογιστές (Mac και PC), φορητούς ή σταθερούς. Η εταιρεία ευελπιστεί ότι η συλλογή της θα υπερβεί το ένα εκατομμύριο τίτλους μέσα στην επόμενη χρονιά και ότι θα περιλαμβάνει όλα τα ηλεκτρονικά βιβλία όλων των εκδοτικών οίκων. Οσον αφορά την Amazon, μέσω του Kindle πουλάει περισσότερους από 300.000 τίτλους.

Οι υπεύθυνοι της Barnes & Noble πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να καταστήσουν «φαν» του ηλεκτρονικού βιβλίου τους περισσότερους από «77 εκατομμύρια παραδοσιακούς βιβλιοφάγους» πελάτες της. Το Plastic Logic περιγράφεται ως μία εξαιρετικά λεπτή συσκευή, λίγο πιο παχιά από μια κόλλα χαρτί. Εν αναμονή λοιπόν.

No comments: