Wednesday, October 5, 2016

1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων στον Πολυχώρο «Λυκαβηττός»

Το Πολιτιστικό Πάρκο και η οργανωτική επιτροπή του Olympia Culture Festival σας προσκαλεί στη «1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Η Συνάντηση θα διεξαχθεί στις 7-9 Οκτωβρίου 2016 στον Πολυχώρο «Λυκαβηττός»
(Αγ. Ισιδώρου 35 & Σαρανταπήχου 5) και είναι αφιερωμένη α) στο αστυνομικό μυθιστόρημα σήμερα, β) στην εξέλιξη της παιδικής λογοτεχνίας και τέλος γ) κόμικς και λογοτεχνία.

politistiko-parko-vivlia
Η πρώτη ημέρα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρα 19.30 – 21.30 ,είναι αφιερωμένη στην Αστυνομική Λογοτεχνία με θέμα «Γιατί διαβάζει ο κόσμος αστυνομικό μυθιστόρημα; Το έγκλημα ως λογοτεχνική ιστορία» Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι Κυριάκος Κουζούμης, Δώρος Αντωνιάδης, Χίλντα Παπαδημητρίου,και η Χρύσα Σπυροπούλου.
Τη δεύτερη μέρα Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 11.30- 13.30, γίνεται Αφιέρωμα στο Παιδικό Βιβλίο με θέμα
«Εισήγηση πάνω στην πορεία και την εξέλιξη της παιδικής λογοτεχνίας, πώς συμβάλλει στην ζωή των παιδιών, ο μύθος ως εργαλείο εκπαίδευσης.» Καλούνται να μιλήσουν οι Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος Λότυ Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου, Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, Νικόλας Ανδρικόπουλος, Χρύσα Σπυροπούλου και η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου.
Επίσης την κεντρική μέρα της Συνάντησης Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 19.30- 21.30 θα γίνουν ανεξάρτητες ομιλίες με ελεύθερο θέμα με προσκεκλημένους ομιλητές τους: Μανίνα Ζουμπουλάκη, Χάρη Βλαβιανό, Τάσο Γουδέλη, Αντώνη Αντωνάκο, Γιώργο Ρούβαλη, Γιώργο Δουατζή, Πέρσα Κουμούτση και Χρήστο Τούβε.
Η συνάντηση τελειώνει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και ώρα 19.30 – 21.30 με αφιέρωμα στον κόσμο των κόμικς και θέμα «Διεθνείς τάσεις και εξέλιξη των κόμικς, η εικονογράφηση ως τέχνη». Καλεσμένοι δημιουργοί είναι οι: Αντώνης Νικολόπουλος, Τόμεκ Γιοβάνης, Βέρα Καρτάλου, Αλέκος Παπαδάτος και Γιώργος Κομιώτης.
*Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Πληροφορίες: κα Τριάδα Σίμου, τηλ. 210 3647200 και 210 9211812, email: politistikoparko.athens@gmail.com

No comments: