Tuesday, November 23, 2010

Ημερίδα για τις ψηφιακές βιβλιοθήκες

  • Ημερίδα με τίτλο «Θεωρία και πρακτική στις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες: μια ευρωπαϊκή προσέγγιση» διοργανώνεται στις 13 Δεκεμβρίου 2010, από τις 9.30 π.μ. έως τις 5 μ.μ., στην Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το ευρωπαϊκό έργο «DL.org:Digital Library Interoperability, Best Practices and Modelling Foundations», μέσω του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ψηφιακών Βιβλιοθηκών και Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης του τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες και οι προκλήσεις των ψηφιακών βιβλιοθηκών, θα συζητηθούν θέματα διαλειτουργικότητας στις ψηφιακές βιβλιοθήκες και θα παρουσιαστεί το «Μοντέλο Αναφοράς για Ψηφιακές Βιβλιοθήκες» (Reference Model for Digital Libraries), το οποίο έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του DL.org. Oι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς λειτουργούν στην πράξη υπάρχουσες ψηφιακές βιβλιοθήκες. Η ημερίδα απευθύνεται σε βιβλιοθηκονόμους, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές και θα κλείσει με ανοιχτή συζήτηση.

No comments: