Monday, August 3, 2009

Τα βιβλία από το "Εθνος"



«ΛΟΓΙΑ ΦΤΕΡΑ»

Στον προομηρικό κόσμο μεταφέρεται ο Χωμενίδης με το νέο του μυθιστόρημα, κεντρικός ήρωας του οποίου είναι ένας αοιδός του 8ου π.Χ. αιώνα, ο Τήνελλος. «E» 1/8 ...»

«ΤΡΕΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ)»

«E» 1/8 Είναι το δεύτερο βιβλίο της δημοσιογράφου Σόνιας Ζαχαράτου, μετά τα ποιητικά αφηγήματα «Πανσέληνος παρά κάτι» (Αστάρτη, 1998). ...»

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΕΛΑΣ»

«E» 1/8 Τον τόμο συνθέτουν τρία «μικρομυθιστορήματα». Οι «Μέρες καφενείων» χρονολογούνται στις αρχές της δεκαετίας του 60, όταν ο Κανταρέ σπούδαζε στη Μόσχα. ...»

«Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ»

«E» 25/7 Ο υπότιτλος τα λέει όλα: Από την ευφορία του 2004 στην κατάθλιψη του 2008. Ο συγγραφέας, στον ρόλο του αρθρογράφου, συγκεντρώνει σ' αυτό τον τόμο κείμενά του σε ελληνικές και ξένες εφημερίδες, μέσα από τα οποία καταγράφει μία πορεία τεσσάρων χρόνων της νεοελληνικής κοινωνίας. ...»

«ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ»

«E» 25/7 Το εμπόριο και η εκμετάλλευση των καινούργιων σκλάβων, των μεταναστών, τα σημεία υποδοχής που μοιάζουν με στρατόπεδα συγκέντρωσης δίνουν πλέον πολλή «τροφή» στη λογοτεχνία της Μεσογείου και δη την αστυνομική. ...»

«ΓΙΟΥΧΑΝΑΝ»

«E» 25/7 Είναι το ένατο μυθιστόρημα του συγγραφέα, στις σελίδες του οποίου το παρελθόν και το μέλλον συνδέονται με το νήμα της μνήμης και της ιστορίας. ...»

«ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ»

«E» 18/7 Είναι το ένατο μυθιστόρημα ενός συγγραφέα που άρχισε να γράφει στα πενήντα του και η ζωή του είναι γεμάτη περιπέτειες. ...»

«ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ»

«E» 18/7 Ο Περουβιανός συγγραφέας του «Κόκκινου Απρίλη» επινόησε μια ωραία ιστορία για να μιλήσει για το ψέμα, το χρήμα και τις καλές οικογένειες. ...»

«Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΒΑΝΑΣ»

«E» 18/7 Μυθιστόρημα, βασισμένο σε πραγματικά στοιχεία, με ωμές, αφτιασίδωτες περιγραφές ενός κόσμου που αγωνίζεται να ζήσει. ...»

No comments: