Thursday, December 4, 2008

Νέο βιβλίο από τη Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ

«Το Childrens's High Level Group (CHLG), ο αγγλικός φιλανθρωπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και την Έμα Νίκολσον MEP με σκοπό να προσφέρει βοήθεια στα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, ανακοίνωσε την έκδοση του βιβλίου ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΙΝΤΛ ΤΟΥ ΒΑΡΔΟΥ.

Οι θαυμαστές της Ρόουλινγκ σε όλο τον κόσμο, από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Amazon προσφέρθηκε να δώσει 4 εκατομμύρια δολάρια για ένα από τα επτά αντίγραφα που κυκλοφόρησαν, εκφράζουν έντονα ότι επιθυμούν να διαβάσουν τα μαγικά παραμύθια που έγραψε και εικονογράφησε η αγαπημένη τους συγγραφέας.

Το CHLG ανακοίνωσε στο παρελθόν ότι θα κυκλοφορήσουν στις 4 Δεκεμβρίου 2008 τρεις αγγλικές εκδόσεις του βιβλίου και θα διανεμηθούν αντίστοιχα από τους: Bloomsbury, Scholastic και Amazon.

Ο αγγλικός φιλανθρωπικός οργανισμός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη μετάφραση, έκδοση και διανομή του βιβλίου στην ελληνική γλώσσα, που θα διατεθεί προς πώληση στις 4 Δεκεμβρίου 2008.

Τα καθαρά κέρδη από τις πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν ως δωρεά στο CHLG.

Σκοπός του οργανισμού είναι να κάνει καλύτερη τη ζωή των ανήμπορων παιδιών στην Ευρώπη, όπου περισσότερο από ένα εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι μεγαλώνουν κάτω από άθλιες συνθήκες στα μεγάλα ιδρύματα όπου διαμένουν. Σε πολλές περιπτώσεις διαβιώνουν χωρίς επαρκή ανθρώπινη και συναισθηματική επαφή και υποκίνηση, ενώ σε αρκετές άλλες καταφέρνουν να επιβιώσουν χωρίς βασικά ανθρώπινα αγαθά, όπως η στέγη και η τροφή.

Η Έμα Νίκολσον υποστηρίζει: «Είμαστε συγκλονισμένοι που θα εκδώσουμε ένα τόσο σημαντικό βιβλίο. Αυτό το ιδιαίτερο εγχείρημα θα μας βοηθήσει να συγκεντρώσουμε ζωτικής σημασίας κεφάλαια για τη δουλειά της CHLG, με τα οποία θα αλλάξουμε τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων περιθωριοποιημένων παιδιών, που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, και να εξασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικές γενιές δε θα υποφέρουν κατ' αυτό τον τρόπο».

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λέει: «Ήταν κατανοητή η απογοήτευση των θαυμαστών του Χάρι Πότερ όταν μόνο ένα αντίτυπο από τις Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου διατέθηκε στο κοινό τον περασμένο Δεκέμβριο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, λοιπόν, που χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη των εκδοτών του Χάρι Πότερ και του Amazon (που αγόρασε το χειρόγραφο αντίτυπο σε πλειστηριασμό) -αλλά και με τις ευλογίες των υπέροχων ανθρώπων που έχουν στην κατοχή τους τα υπόλοιπα έξι αντίτυπα- τώρα θα είναι ευρέως διαθέσιμο το βιβλίο σε όλους τους θαυμαστές του Χάρι Πότερ. Τα δικαιώματα θα διατεθούν στο CHLG προς όφελος των διαμενόντων σε ιδρύματα παιδιών που έχουν ανάγκη μια φωνή για να ακουστούν. Η νέα έκδοση θα περιέχει τις Ιστορίες αυτές καθαυτές, μεταφρασμένες από την Ερμιόνη Γκρέιντζερ και εικονογραφημένες από εμένα. Ακόμη θα έχει σημειώσεις από τον Καθηγητή Άλμπους Ντάμπλντορ με την ευγενική συγκατάθεση της Διεύθυνσης των Αρχείων του Χόγκουαρτς».

Περιλαμβάνοντας στοιχεία που αποδείχθηκαν κρίσιμα στην τελευταία αποστολή του Χάρι Πότερ για να καταστρέψει το λόρδο Βόλντεμορτ, ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΙΝΤΛ ΤΟΥ ΒΑΡΔΟΥ είναι ο τόμος των πέντε μαγικών παραμυθιών που άφησε ο Άλμπους Ντάμπλντορ στην Ερμιόνη Γκρέιντζερ στο έβδομο και τελευταίο βιβλίο της σειράς με τίτλο Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. Μόνο ένα εκ των πέντε παραμυθιών έχει ήδη αναγνωστεί. Τα υπόλοιπα τέσσερα παραμύθια δημοσιεύονται για πρώτη φορά».

No comments: