Wednesday, December 3, 2008

Αντίο στον Χάρι Πότερ με πέντε παραμύθια

Αντίο στον Χάρι Πότερ με πέντε παραμύθια

Η διάσημη και πάμπλουτη συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, αποχαιρετά τον αγαπημένο της ήρωα και όλα όσα έζησε κοντά του με ένα νέο βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί αύριο και τα έσοδά του θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το βιβλίο με τίτλο «Οι ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου» είναι μια συλλογή πέντε παραμυθιών και αναφέρεται στην τελευταία έκδοση του Χάρι Πότερ ως το βιβλίο που βοήθησε τον μικρό μάγο και τους φίλους του στην τελική μάχη με τον λόρδο Βόλντεμορτ.

«Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια απόσταξη των θεμάτων που πρωταγωνίστησαν στα βιβλία του Χάρι Πότερ και γράφοντάς το ήταν ο πιο υπέροχος τρόπος να πω αντίο σε έναν κόσμο, τον οποίο αγάπησα και έζησα για 17 ολόκληρα χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ρόουλινγκ.

Το 2007 η συγγραφέας δημιούργησε επτά αντίτυπα του βιβλίου αυτού, χειρόγραφα και εικονογραφημένα από την ίδια σε ειδικό χαρτί, δερματόδετο με ημιπολύτιμους λίθους. Εξι από τα αντίτυπα αυτά δόθηκαν από την Ρόουλινγκ σε ανθρώπους που ήταν στενά συνδεδεμένοι με τα βιβλία του Χάρι Πότερ.

Το έβδομο αντίτυπο δόθηκε στο Ιδρυμα CHLG, το οποίο ίδρυσε η Ρόουλινγκ μαζί με την Εμα Νίκολσον για να βοηθήσουν παιδιά που ζουν σε διάφορα ιδρύματα της Ευρώπης. Το αντίτυπο αυτό βγήκε σε πλειστηριασμό από τον οίκο Σόθμπις του Λονδίνου και πουλήθηκε 1,95 εκατ. δολάρια στο ηλεκτρονικό λογοτεχνικό κατάστημα «Αμαζον».

Οι απανταχού θαυμαστές της Ρόουλινγκ εκφράζουν από πέρυσι την έντονη επιθυμία τους να εκδοθεί αυτό το βιβλίο και η επιθυμία τους αυτή γίνεται τώρα πραγματικότητα.

Οι εκδόσεις «Ψυχογιός» έχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη μετάφραση, την έκδοση και τη διανομή του βιβλίου στην ελληνική γλώσσα.

Ωστόσο, το βιβλίο αυτό δεν θα είναι η τελευταία λέξη της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ σχετικά με τον Χάρι Πότερ. Η 43χρονη συγγραφέας είπε πως σκοπεύει να κάνει μια εγκυκλοπαίδεια βασισμένη στις ιστορίες του μικρού μάγου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν σε φιλανθρωπίες.

No comments: