Saturday, December 13, 2008

Μετατρέπεται σε μουσείο το σπίτι του Σικελιανού στη Λευκάδα

http://www.os3.gr/arhive_afieromata/videothiki/sikelianos/AggelosSikelianos1.jpg

Σε δύο χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες αναπαλαίωσης στο σπίτι όπου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Άγγελος Σικελιανός, στη Λευκάδα.

Το σπίτι θα μετατραπεί σε μουσείο και θα έχουν τη δυνατότητα Έλληνες και ξένοι τουρίστες να το επισκέπτονται και να μαθαίνουν περισσότερα για τη ζωή του μεγάλου ποιητή.

Το σπίτι που γεννήθηκε ο Άγγελος Σικελιανός αγοράστηκε από την Εθνική Τράπεζα, έναντι του ποσού των 280.000 ευρώ και μετά από κινήσεις του δήμου Λευκάδας η τράπεζα αποφάσισε να προχωρήσει και στην αναπαλαίωση του κτιρίου, εργασίες που αγγίζουν το 1.200.000 ευρώ.

«Το σπίτι είναι σε άσχημη κατάσταση. Η Εθνική τράπεζα αφού το αγόρασε, μετά από προσπάθειες του δήμου, αναλαμβάνει τις στατικές μελέτες και όλες τις εργασίες αναπαλαίωσης, ώστε να παραδώσει το κτίριο έτοιμο ως μουσείο. Ευελπιστώ πως τα έργα θα ολοκληρωθούν στα επόμενα δύο χρόνια», δήλωσε ο δήμαρχος Λευκάδας, Βασίλης Φέτσης.

Για το νησί του Ιονίου το σπίτι του Αγγελου Σικελιανού έχει μεγάλη σημασία, καθώς θα προσελκύσει αρκετούς τουρίστες λόγω της προσωπικότητας και του έργου του εθνικού ποιητή. Ο δήμος Λευκάδας ήδη ξεκίνησε ενέργειες ώστε να συγκεντρωθούν προσωπικά αντικείμενα του ποιητή και να τοποθετηθούν στο σπίτι.

No comments: