Thursday, December 18, 2008

Στον Μπουραντά το Βραβείο Αναγνωστών


Τελικά τα sms του κοινού ανέδειξαν φετινό νικητή του Βραβείου Αναγνωστών τον συγγραφέα και καθηγητή της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντά για το βιβλίο του «Ολα σου τα 'μαθα, μα ξέχασα μια λέξη» (εκδόσεις Πατάκη).

Ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς ήταν ο νικητής της μάχης των sms με το βιβλίο του «Ολα σου τα 'μαθα, μα ξέχασα μια λέξη»
Για τέταρτη συνεχή χρονιά το κοινό ψήφισε με το κινητό του, διαλέγοντας ανάμεσα στα 15 υποψήφια βιβλία που είχαν προτείνει οι 150 Λέσχες Αναγνωστών από όλη τη χώρα, για ένα βραβείο που θέσπισε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Το βραβείο απένειμαν στον νικητή η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ Κατρίν Βελισσάρη και ο πρόεδρός του Πέτρος Μάρκαρης, στο πλατό της εκπομπής «Εχει Γούστο» της Μπήλιως Τσουκαλά στην ΕΤ1, προχθές.

Στο «Ολα σου τα 'μαθα, μα ξέχασα μια λέξη», μια νεαρή πετυχημένη καθηγήτρια σε ψυχολογικό αδιέξοδο γίνεται η ηρωίδα του Δημήτρη Μπουραντά. Στο φλας μπακ της ζωής της οι επιλογές της φοδράρονται από την ανάλυση στρατηγικής του καθηγητή και «μέντορά» της, που την καθοδηγεί σε μια νέα θεώρηση του εαυτού της και του κόσμου γύρω της. Αν και κατηγορήθηκε ως «οδηγός επιτυχίας με λογοτεχνική προβιά», έγινε μπεστ σέλερ στόμα με στόμα, με 12 χιλιάδες πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο κυκλοφορίας του.

Ο συγγραφέας του όμως μας ξεκαθάρισε το καλοκαίρι ότι «...δεν πιστεύω πως υπάρχουν συνταγές για την επιτυχία. Αυτά τα αμερικανικά "10 τρόποι να πετύχετε" είναι "κόλπα" και είναι μαλακίες. Υπάρχουν έννοιες αρχαίες που σε βοηθούν να ανακαλύπτεις την ψυχή σου... και η λογοτεχνική μορφή είναι πολύ πιο εύληπτη και μαθησιακή».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/12/2008

No comments: