Saturday, March 19, 2011

Στη Τζίνα Πολίτη εφέτος το βραβείο «Διδώ Σωτηρίου»

Απονεμήθηκε το βραβείο σε εκδήλωση της Εταιρείας Συγγραφέων



Στη Τζίνα Πολίτη απένειμε φέτος το βραβείο «Διδώ Σωτηρίου» η Εταιρεία συγγραφέων για το σύνολο του έργου της και τη σημαντική συμβολή της στα ελληνικά γράμματα και τη διακίνηση των ιδεών.

Η Τζίνα Πολίτη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Αμερική και στην Αγγλία. Πήρε το διδακτορικό δίπλωμα στην Αγγλική Φιλολογία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge όπου και δίδαξε ως Fellow του Churchill College και Lecturer in English Literature. Το 1998 τιμήθηκε με το «Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας και Έρευνας» από τα Ιδρύματα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφόρησαν τα βιβλία της «Συνομιλώντας με τα κείμενα», «Στα όρια της γραφής», «Η ανεξακρίβωτη σκηνή», «Δοκίμια για το ιστορικό μυθιστόρημα», «Περί αμαρτίας, πάθους και άλλων τινών» καθώς και η μετάφραση του "Κορακιού" του E. A. Poe, 2000.

Η απονομή του βραβείου έγινε σε εκδήλωση της Εταιρείας Συγγραφέων για την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυσή της. Η καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου κυρία Λίζυ Τσιριμώκου παρουσίασε το έργο της τιμώμενης.

Η Τζίνα Πολίτη μίλησε για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις ανθρωπιστικές σπουδές. Το συμβολικό έπαθλο που απονέμεται, ένα μικρό γλυπτό, φιλοτέχνησε και φέτος ο γνωστός γλύπτης Θόδωρος.

*** Στις 18 Μαρτίου, στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτήριο της οδού Κουμπάρη 1, στις 7 μ.μ.,

No comments: