Wednesday, March 2, 2011

Τα νέα του ΕΚΕΒΙ


Μικρή παράταση για τους «αργοπορημένους» που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στα εαρινά σεμινάρια του «Εργαστηρίου του βιβλίου», έως και την Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011, ανακοινώνει το ΕΚΕΒΙ.

Ένας ιδιαίτερα χρήσιμος ενημερωτικός οδηγός που παρουσιάζει τα πιο σημαντικά Κέντρα Φιλοξενίας Λογοτεχνών στις χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου, βρίσκεται πλέον στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ. 

Λόγω της γενικής απεργίας, αναβάλλεται η ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσης και γνωριμίας με τους διδάσκοντες του «Εργαστηρίου του Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ» στη Θεσσαλονίκη για την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 (12:00 μμ)  

Η κήρυξη του 2011 ως «Έτος Οδυσσέα Ελύτη» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννησή του (1911-1996) αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία ανανεωμένης αναγνωστικής απόλαυσης και μελέτης του πολυσχιδούς έργου του νομπελίστα ποιητή μας.  

Για μια νέα στρατηγική για το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία, το Υπουργείο Πολιτισμού και το ΕΚΕΒΙ επικεντρώνουν τις προτεραιότητές τους σε 4 άξονες  

No comments: