Friday, March 18, 2011

Ποιητική βραδιά για τον Ελύτη τη Δευτέρα 21 Μαρτίου

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
και η Εταιρεία Συγγραφέων
σε συνεργασία με τα Public

σας προσκαλούν
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

σε μια Ποιητική βραδιά για τον Ελύτη
τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, ώρα 19:00
στο Public Συντάγματος (Public Café -5ος Όροφος).

* * *

θα διαβάσουν ποιήματα του Ελύτη οι λογοτέχνες:  Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Γιάννης Δάλλας, Κική Δημουλά, Ρούλα Κακλαμανάκη, Ολυμπία Καράγιωργα, Γιάννης Κοντός, Ανδρέας Μήτσου, Στρατής Πασχάλης, Τζίνα Πολίτη, Λύντια Στεφάνου και Τηλέμαχος Χυτήρης.
Αφήγηση: Γιάννος Περλέγκας, ηθοποιός
Χαιρετισμό θα απευθύνουν: ο Πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ Τάκης Θεοδωρόπουλος και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Αλέξης Ζήρας.

Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: events@public.gr & στο 2108181583 (καθημερινές 09.00-17.00)



Παράλληλα, την ίδια ώρα και ημέρα θα πραγματοποιηθούν ανάλογες ποιητικές βραδιές με αναγνώσεις ποιημάτων Ελύτη και συζητήσεις γύρω από το έργο του
στα Public της Θεσσαλονίκης και του Βόλου:
Στη Θεσσαλονίκη, στις 21 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. στο Public Τσιμισκή (στοά Χιρς) θα διαβάσουν ποίηση του Ελύτη οι λογοτέχνες: Σταύρος Ζαφειρίου που θα συντονίσει και τη βραδιά ανάγνωσης, Μαρία Κέντρου-Αγαθοπούλου, Θωμάς Κοροβίνης, Ευτυχία Λουκίδου, Πρόδρομος Χ. Μάρκογλου, Μάρκος Μέσκος, Ζωή Σαμαρά και Γιώργος Σκαμπαρδώνης.
Στον Βόλο, στις 21 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. στο στο Public (Ογλ & Κονταράτου) μια αφιερωματική βραδιά με συζητήσεις, αναγνώσεις και μελοποιημένη ποίηση, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Δακτυλά Δημήτρη.

No comments: