Sunday, April 25, 2010

Ξανθούλης - Ζήρας: σύγκρουση

Ο Γιάννης Ξανθούλης παραιτήθηκε από μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων με μια δήλωση γεμάτη αιχμές εναντίον του προέδρου της Αλέξη Ζήρα -τον φωτογράφιζε ως υπεύθυνο ακόμα και για τον μόνιμο «αποκλεισμό» του από τα βραβεία τού «Διαβάζω».

Απαντώντας του ο Αλέξης Ζήρας τονίζει τα εξής: «Πώς είναι δυνατόν να κατηγορούνται συλλήβδην όλες οι επιτροπές του "Διαβάζω", οι οποίες σημειωτέον κάθε δύο χρόνια ανανεώνονται ριζικά, ότι στέκονται εκ προοιμίου αρνητικά απέναντι σε κάθε βιβλίο του; Μήπως εγώ, ο κατά τα λεγόμενά του "μπάστακας" (και κατά τα φαινόμενα ορκισμένος εχθρός του), έχω κάποια μαγική συνταγή που μεταμορφώνει σε ευήθη όλα τα μέλη των επιτροπών ώστε να τον αγνοούν;».

Οσον αφορά δε την παραίτηση του Γ. Ξανθούλη από την Ε.Σ., ο πρόεδρός της, αφού τον κατηγορεί ότι «μπήκε σε αυτήν πλαγίως το 2002», του υπενθυμίζει το έργο της, για να καταλήξει στο αυτονόητο, ότι δηλαδή είχε κάθε δικαίωμα να παραιτηθεί.

Ο Γιάννης Ξανθούλης ανταπαντώντας στον υπαινιγμό του Αλέξη Ζήρα δήλωσε χθες: «Ποτέ δεν ανήκα κάπου (εταιρείες, κόμματα, συλλόγους, φιλαρμονικές κ.λπ., πλην της ΕΣΗΕΑ). Κι άλλο τόσο, ποτέ δεν έκανα κάτι "πλαγίως", δεν παρακάλεσα ούτε δανείστηκα "καλοσύνες". Το "πλαγίως" σαν στάση ζωής το αφήνω στη φαντασία και τη λογική του κυρίου αυτού και των ομοίων του, που αφθονούν. Νομίζω, τέλος, πως υπάρχουν μάρτυρες από τη μυθική εποχή της εισόδου μου για να πιστοποιήσουν το θέμα».

No comments: