Monday, October 18, 2010

Συνέδριο: Πλατωνικοί διάλογοι στα χρόνια του Ιnternet

  • Ογδόντα τέσσερις επιστήμονες, διανοούμενοι και καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στο διεθνές συνέδριο «Οι διάλογοι των Αθηνών»

O αρχαιοελληνικός διάλογος αναβιώνει στην Αθήνα. Σε παραδοσιακή, αλλά και σε εικονική μορφή. Ταυτότητα και Ετερότητα, Ιστορία και Ιστορίες, Λόγος και Τέχνη, Δημοκρατία και Πολιτεία, Επιστήμη και Ηθική, Ποιότητα Ζωής. Αυτές είναι οι έξι θεματικές ενότητες του τετραήμερου διεθνούς συνεδρίου «Οι διάλογοι των Αθηνών», το οποίο θα εγκαινιάσει τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, από τις 24 ως τις 27 Νοεμβρίου.

Εξήντα ομιλητές και 24 συνομιλητές, επιστήμονες, διανοούμενοι και καλλιτέχνες από διάφορα γνωστικά πεδία, θα συνδιαλεχθούν με βασικό άξονα προβληματισμού το τι έχει να προσφέρει η ελληνική σκέψη σήμερα «Αν υπάρχει μέλλον στο παρελθόν», όπως επεσήμανε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση. Ανάμεσά τους η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, ο σκηνοθέτης Πέτερ Στάιν, ο ελληνιστής του Χάρβαρντ Γκρέγκορι Ναζ, ο φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος, ο γάλλος ακαδημαϊκός Ζακ Ζουανά, ο κοινωνιολόγος Κωνσταντίνος Τσουκαλάς. Μαζί τους και δεκαεννέα νέοι κάτω των 30 ετών από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι επιλέχθηκαν κατόπιν διαγωνισμού.

No comments: