Friday, January 30, 2009

Τα «Ματωμένα Χώματα» είναι σε... βιβλιοθήκες - φαντάσματα

Το υπουργείο Παιδείας απαντά

Το υπουργείο Παιδείας αντί να απαντήσει στην επιστολή του Νίκου Μπελογιάννη για το τι έγιναν τα 110.000 αντίτυπα του βιβλίου της θείας του Διδώς Σωτηρίου, «Ματωμένα Χώματα», που μοιράστηκαν πέρυσι στους μαθητές της Στ'τάξης του Δημοτικού για να μαζευτούν έπειτα από δυό μήνες, απαντά στο δικό μας δημοσίευμα.

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι το βιβλίο μοιράστηκε «με σκοπό να δίδεται στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς στους μαθητές της εκάστοτε Στ'τάξης, οι οποίοι θα μπορούν να το χρησιμοποιούν και να το μελετούν ώς το τέλος της και να επιστρέφεται, προς χρήση των μαθητών του επόμενου σχολικού έτους». Και τονίζει πως «ουδέποτε εδόθη εντολή επιστροφής των βιβλίων στις αρμόδιες διευθύνσεις και τους διευθυντές των σχολικών μας μονάδων και ουδεμία περίπτωση επιστροφής των βιβλίων έχει αναφερθεί στον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων. Συνεπώς τα βιβλία υπάρχουν στις βιβλιοθήκες των δημοτικών σχολείων της χώρας και είναι στη διάθεση των μαθητών».

Αρα, ισχυρίζονται ότι δεν βρίσκονται στοιβαγμένα στις αποθήκες, όπως κατήγγειλε ο Νίκος Μπελογιάννης. Ωστόσο, ο κ. Μπελογιάννης επιμένει ότι το βιβλίο δεν έχει φθάσει στους αποδέκτες του και αναμένει από το υπουργείο μία επίσημη απάντηση για το «πόσες είναι αυτές οι "περίφημες" σχολικές βιβλιοθήκες στις οποίες μπορούν να φυλαχθούν 110.000 αντίτυπα και να είναι προσιτά στα παιδιά». [ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/01/2009]

No comments: