Tuesday, July 8, 2008

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ

http://www.perizitito.gr/images/A/11270.jpg

Αλλοι αγαπούν τη λογοτεχνία, κι άλλοι τα γραμματόσημα. Πάντως για όσους αγαπούν και τα δύο, από 1ης Ιουλίου κυκλοφορεί το επετειακό γραμματόσημο με τη μορφή του Μ. Καραγάτση, στο πλαίσιο του Ετους Καραγάτση. Την πρωτοβουλία είχε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και την πραγματοποίησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Το γραμματόσημο, αξίας 57 λεπτών, αναπαράγει ένα γνωστό πορτρέτο του Καραγάτση, από τον φίλο του και ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκο. Η μορφή του Μ. Καραγάτση θα ταξιδεύει στις επιστολές μας (όσες στέλνουμε πια) ή στην επαγγελματική αλληλογραφία σ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, και είναι μια ευκαιρία να «γνωρίσουν» τον συγγραφέα περισσότεροι άνθρωποι.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται Καδεκτό το αίτημα του ΕΚΕΒΙ (στο παρελθόν είχαν γίνει κι άλλες προσπάθειες για άλλους συγγραφείς), γεγονός που δημιουργεί προϋποθέσεις για την αρχή μιας νέας συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών. Θα ήταν, πάντως, ενδιαφέρον να σχηματιζόταν, σιγά σιγά, μια συλλογή γραμματοσήμων με τις μορφές μεγάλων συγγραφέων. Αρχής γενομένης από τον Καραγάτση.

No comments: