Wednesday, July 9, 2008

ΔΙΑΜΑΧΗ ΣΚΟΥΡΤΗ - «ΙΑΝΟΥ»

Ο συγγραφέας Γιώργος Σκούρτης καταγγέλλει με επιστολή του ότι ο ιδιοκτήτης του «Ιανού» Νίκος Καρατζάς «έδωσε εντολή στους πωλητές του να μην πωλούν το βιβλίο μου "Σε παραλήρημα...", επειδή, λέει, "ξεφτιλίζει τον φίλο του κ. Χρήστο Ζαχόπουλο" και δεν θέλει να τον κάνει "ρόμπα" από το δικό του βιβλιοπωλείο!».
«Είναι άκρως συγκινητική η φιλική και ανθρώπινη συμπαράστασή του προς τον παλιόφιλό του από τη Θεσσαλονίκη και νυν εξέχοντα "υπάλληλό" του. (Να θυμίσω πως ο "Ιανός" στην Αθήνα άνοιξε το 2005, όταν ο Ζαχόπουλος ήταν ο κυρίαρχος των κονδυλίων του ΥΠΠΟ). Εν ολίγοις, φάγαμε πόρτα!», προσθέτει ο συγγραφέας.
Στην απάντησή του ο Νίκος Καρατζάς διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Σκούρτη. «Υπάρχουν αποδείξεις λιανικής που ακυρώνουν τον ψευδή ισχυρισμό του», λέει. Οσο για τις σχέσεις του με τον πρώην γ.γρ. του ΥΠΠΟ, ο κ. Καρατζάς τονίζει: «Ο Χρήστος Ζαχόπουλος νοσηλεύεται σε κλινική αποκατάστασης της Θεσσαλονίκης και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε να είναι εξέχων υπάλληλός μου. Επίσης, ο "Ιανός" δεν χρηματοδοτήθηκε ποτέ με οποιονδήποτε τρόπο από το ΥΠΠΟ. Λυπάμαι που ένας συγγραφέας του μεγέθους του Γ. Σκούρτη επιστρατεύει τόσα ψέματα και τόσους βρώμικους υπαινιγμούς για να προβάλει το βιβλίο του!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/07/2008

No comments: