Wednesday, September 2, 2015

"Αυλαία" για τα βιβλιοπωλεία Φλωράς

Κακουριώτης Σπύρος, Η ΑΥΓΗ, 02.09.2015
"Αυλαία" έπεσε χθες για μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες βιβλιοπωλείων στην Ελλάδα, τα βιβλιοπωλεία Φλωράς, που έπειτα από 40 χρόνια παρουσίας διέκοψαν τη λειτουργία τους. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία επιρρίπτει ευθύνες για το λουκέτο στο «καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου», καθώς και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η εταιρεία, μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, με 12 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, 90 μόνιμους και 130 εκτάκτους εργαζόμενους ετησίως, επικεντρωνόταν, κυρίως, στην πώληση βιβλίων για την εκμάθηση ξένων γλωσσών.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, "η εταιρεία μας διέκοψε τη λειτουργία της, μη μπορώντας να σταθεί όρθια στον πολυετή βιασμό της από το καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου και στην 'υποστήριξη' που έδωσε στο καρτέλ η πολυετής καθυστέρηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού να το τιμωρήσει".
"Ο τρόπος που κλείνει η εταιρεία μας δεν είναι ο καλύτερος και αφήνει πίσω της εκκρεμότητες που ελπίζουμε να διευθετηθούν όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές πτωχευτικές διαδικασίες" σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ευχαριστώντας "τους ανθρώπους που εργάστηκαν στην εταιρεία μας, τους εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες που μας τίμησαν, τους προμηθευτές μας που μας στήριξαν".

No comments: