Saturday, April 5, 2008

Nτέιβιντ Σεντάρις: Με ελληνικές ρίζες...

«Δεν εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που μας απειλούν με τη Βίβλο!»

«Δεν εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που μας απειλούν με τη Βίβλο!» Με ελληνικές ρίζες και μια «σχεδόν φυσιολογική οικογένεια», ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Nτέιβιντ Σεντάρις μιλά στον ΕΤ.

«Οh Thank you, I mean ευκαριστώ πολύ! Πηγιέναμι στο ελληνικό σκολείο γία ένα κρόνο, όμως ντεν μιλώ τόσο καλά. That’s all I can say. I can say «ευκαριστώ», «καλησπέρα», «καλημέρα», «παρακαλώ», «συγκνώμη τι ώρι είναι»;» αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Ντέιβιντ Σεντάρις στην επικοινωνία του με τον Ε.Τ. και στην ερώτηση αν έμαθε ποτέ να μιλά την ελληνική γλώσσα.

Ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός συγγραφέας που σήμερα αναμένεται να φθάσει στην Ελλάδα, για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια όταν είχε έλθει οικογενειακώς, κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση εξιστορώντας την ιδιόρρυθμη οικογενειακή ζωή του... Ο Ντέιβιντ Σεντάρις προέρχεται από «Μία σχεδόν φυσιολογική οικογένεια», όπως είναι στα ελληνικά ο τίτλος ενός από τα βιβλία του, με μητέρα Αμερικανίδα και πατέρα Έλληνα, ο οποίος ήταν μηχανικός της IBM. Mία οικογένεια με έξι παιδιά που μαζί με τους γονείς και τη θρυλική Γιαγιά από την πλευρά του πατέρα, πρωταγωνιστούν στις απολαυστικές και ξεκαρδιστικές του ιστορίες. Τις οποίες ξεκίνησε να αφηγείται στο ραδιόφωνο, το National Public Radio, για να βρεθεί στη συνέχεια υποψήφιος για Grammy. Από το 2004 τα βιβλία του έχουν πουλήσει 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα και τα περισσότερα έγιναν best seller των New Yorker Τimes ... [Ελπίδα Πασαμιχάλη, Ελεύθερος Τύπος, 5/4/2008]
  • Ο Ντέιβιντ Σεντάρις θα συναντηθεί με το ελληνικό κοινό τη Δευτέρα 7 Απριλίου στις 20.30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. (Μασσαλίας 22, 2ος όρ. Κολωνάκι) Θα τον παρουσιάσει η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά.

No comments: