Wednesday, April 2, 2008

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ Η "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ"

«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ»
Με τη δύναμη της γνώσης. Εγκαίνια χτες του ανανεωμένου βιβλιοπωλείου
Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στα εγκαίνια του βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής»
Ηταν μια ζεστή, παρά τη βροχή, βραδιά, η χτεσινή των εγκαινίων του ανακαινισμένου βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής». Από νωρίς κατακλύστηκε από κόσμο, που θαύμαζε τον καινούριο χώρο και έδινε συγχαρητήρια και ευχές στους υπεύθυνους, περιδιάβαινε τους πάγκους και τις προθήκες των βιβλίων, ξεφύλλιζε και ζήταγε συμβουλές από το προσωπικό και, βέβαια, αγόραζε. Ηταν επίσης μία μικρή αλλά ουσιαστική έναρξη νέας εποχής για το βιβλιοπωλείο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Τάσος Δημητρούκας, υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου, καλωσόρισε τον κόσμο σημειώνοντας: «Αισθανόμαστε την ίδια χαρά μ' εσάς για τον καινούριο χώρο. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί για το καλό και προοδευτικό βιβλίο, γιατί η γνώση είναι δύναμη». Με αφορμή και την Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορταζόταν χτες, κάλεσε τον κόσμο να γνωρίσει και τη γωνιά παιδικού βιβλίου του βιβλιοπωλείου.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ ήταν η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μετά τη γνωριμία της με τον καινούριο χώρο δήλωσε: «Νομίζω ότι ήρθε στην ώρα του, να διαμορφωθεί ένας καινούριος χώρος του βιβλιοπωλείου, ο οποίος έχει όλο τον πλούτο της βιβλιοθήκης που είχε και πριν, αλλά είναι ανανεωμένος. Πραγματικά εδώ χορταίνεις να βλέπεις τα βιβλία γιατί τώρα εκτίθενται καλύτερα, ενώ έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο χώρος για το διάβασμα και για τις συζητήσεις. Νομίζω ότι το βιβλιοπωλείο έγινε πιο οικείο, πιο φιλικό, πιο οικογενειακό. Και είμαι βέβαιη ότι αυτοί που μπορούν να χορτάσουν ακόμα περισσότερο αυτό το χώρο είναι οι νέοι και οι νέες. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα άλλα βιβλιοπωλεία, πρέπει να πω πως εδώ είναι συγκεντρωμένο ό,τι πιο αληθινό, ό,τι πιο επιστημονικό υπάρχει».

Στη συνέχεια η Αλ. Παπαρήγα τόνισε τη σημασία του παιδικού βιβλίου «γιατί δυστυχώς οι παιδικές εκπομπές, που βλέπουμε στα ΜΜΕ και το παιδικό βιβλίο που κυκλοφορεί, αναπαράγουν ό,τι χειρότερο και αντιπαιδαγωγικό υπάρχει σε μεγάλο βαθμό - δε λέω σε καθολικό - έτσι που καμιά φορά λες καλύτερα τα παιδιά να μη βλέπουν και να μη διαβάζουν παιδικά βιβλία αλλά να διαβάζουν βιβλία για μεγάλους. Εδώ θα υπάρξει πλήρης ικανοποίηση για όλα τα γούστα και όλα τα ενδιαφέροντα». [Ριζοσπάστης, 3/4/2008]

No comments: