Friday, April 11, 2008

Jennifer Lee Carrell: "The Shakespeare Secret"



Από τότε –γράφει η Arifa Akbar στον Independent- που o Dan Brown έγραψε τον Kώδικα Ντα Βίντσι [The Da Vinci Code], συνδυάζοντας τον κόσμο της τέχνης της Αναγέννησης με ένα γρήγορο-μυστήριο δολοφονίας, αμέτρητοι συγγραφείς έχουν προσπαθήσει να επαναλάβουν την επιτυχία του, και φυσικά έχουν αποτύχει. Έτσι όταν ένας πρωτόπειρος συγγραφέας πρόσθεσε το έργο του στο βουνό των ιστορικών θρίλερ χωρίς τη βοήθεια διαφημιστικής εκστρατείας ή μια σύσταση από το Κανάλι 4, τη λέσχη βιβλίων του Richard και της Judy, λίγοι θα είχαν προβλέψει μεγάλους αριθμούς πωλήσεων.

Δώδεκα εβδομάδες μετά την έξοδό του στις προθήκες των βιβλιοπωλείων, το Μυστικό του Σέξπιρ [The Shakespeare Secret] της Jennifer Lee Carrell έχει κερδίσει μια θέση στα κορυφαία πέντε βιβλία από το φετινό κατάλογο των bestseller και χαιρετίζεται ως το επόμενο εκδοτικό φαινόμενο. Το μυθιστόρημα, λέει την ιστορία μιας νέας αμερικανίδας σκηνοθέτιδας του θεάτρου που εργάζεται στο Globe Theatre όταν δηλητηριάζεται ο φίλος της με τον ίδιο τρόπο όπως ο βασιλιάς στον Άμλετ.

Μέχρι τώρα, έχει πουλήσει 175.000 αντίτυπα. Το μυθιστόρημα αρχίζει με μια καταστρεπτική πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη Widener του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και συνεχίζεται με μια σειρά δολοφονιών που διαπράττονται σε όλο και περισσότερο θεατρικό ύφος. Η Carrell, που ζει στην Αριζόνα, έχει ασχοληθεί με τον Shakespeare και τον έχει μελετήσει στο Χάρβαρντ, το Στάνφορντ και την Οξφόρδη. Έχει γράψει προηγουμένως ένα ιστορικό non-fiction βιβλίο, το The Speckled Monster, το οποίο εγκωμιάστηκε για την μυθιστορηματική ποιότητά του.

No comments: