Wednesday, January 13, 2010

Ο λόγος σε νέους Ελληνες συγγραφείς στο ιστολόγιο του ΕΚΕΒΙ



Αργυρώ Μαντόγλου Δημήτρης Αθηνάκης Αμάντα Μιχαλοπούλου Δημήτρης Σωτάκης

Αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες επικοινωνίας μέσω του Διαδικτύου, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δίνει τον λόγο σε νέους συγγραφείς, με στόχο τη δημιουργία ενός φυτώριου ιδεών και απόψεων της νεότερης γενιάς που έχει άμεση επαφή με την μπλογκόσφαιρα.

Οι συγγραφείς καλούνται να γράψουν στο ιστολόγιο του ΕΚΕΒΙ (http://ekebi.wordpress.com/) κείμενα που αφορούν το έργο τους, διατυπωμένες απόψεις γύρω από τη λογοτεχνία αλλά και την επικαιρότητα, ματιές στο παρόν και το παρελθόν της νεοελληνικής γραμματείας, προσωπικές αποτιμήσεις, σχόλια ή και σημειωματάριο δοκιμής για την εν προόδω δουλειά τους.

Την αρχή κάνει η πεζογράφος και μεταφράστρια Αργυρώ Μαντόγλου, η οποία ανάρτησε τα πρώτα της κείμενα στο ιστολόγιο στις 4 Ιανουαρίου 2010. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν, αναλόγως, λογοτέχνες που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στη χρήση του Διαδικτύου με δικές τους προσωπικές ιστοσελίδες, δημοσιεύσεις σε ηλεκτρονικά περιοδικά, χρήση ιστολογίων (blogs) κ.ά. Συγκεκριμένα, το προσεχές διάστημα θα συνεργαστούν οι: Δημήτρης Αθηνάκης (18/1-1/2), Αμάντα Μιχαλοπούλου (1/2-15/2), Δημήτρης Σωτάκης (15/2-1/3) και έπεται συνέχεια…

Βιογραφικό σημείωμα: Η Αργυρώ Μαντόγλου σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, Φιλοσοφία και Κριτική Θεωρία στην Αγγλία. Εχει εκδώσει ποιήματα και πεζά, ενώ ασχολείται συστηματικά με τη μετάφραση. Κείμενά της και κριτικά σημειώματα έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Το «Ολα στο μηδέν» (Ελληνικά Γράμματα, 2009) είναι το πέμπτο μυθιστόρημά της. Εχουν προηγηθεί τα εξής: «Βιρτζίνια Γουλφ Café» (Απόπειρα, 1999), «Bλέφαρα με τατουάζ» (Πατάκη, 2001), «Νύφη από πολυεστέρα» (Μεταίχμιο, 2003), «Bodyland Χωρασωμάτων» (Κέδρος, 2005). Αναλυτικότερες πληροφορίες για την εργογραφία της στη Βιβλιονέτ http://www.biblionet.gr/main.asp?page=showauthor&personsid=6993.

No comments: