Thursday, December 10, 2009

Τίμησαν τον καθηγητή του ΑΠΘ, Χρ. Τσολάκη

Τιμή στο μεγάλο δάσκαλο. Πρώην μαθητές του ομότιμου καθηγητή του Α.Π.Θ. Χρίστου Τσολάκη, που σήμερα είναι κι ίδιοι πανεπιστημιακοί, θα τον τιμήσουν την Τρίτη «για την ανεξίτηλη επίδραση και ανεξάντλητη έμπνευση που προκάλεσαν οι διδαχές του στην πορεία σχεδόν πέντε δεκαετιών αδιάκοπης προσφοράς στην ελληνική παιδεία».

Ο Χρίστος Τσολάκης υπηρέτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ως καθηγητής νεοελληνικής γλώσσας. Απόφοιτος του Γυμνασίου Κατερίνης Πιερίας και της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας, όπου και δίδαξε νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία.

Διετέλεσε καθηγητής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Πειραματικό Σχολείο του Α.Π.Θ., σχολικός σύμβουλος και διευθυντής της Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών της Μέσης Εκπαίδευσης και του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη του συνεισφορά στην ελληνική παιδεία συνίσταται στην εισαγωγή και προώθηση του ενεργού τρόπου διδασκαλίας της γλώσσας, μέσα από τα βιβλία του Γυμνασίου και του Λυκείου υπό τη δική του καθοδήγηση και εποπτεία και με τη συνεργασία του Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών και Επιμόρφωσης/Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της παλαιάς φιλοσοφικής σχολής παρουσία του πρύτανη του ΑΠΘ Αναστάσιου Μάνθου.

No comments: