Friday, February 8, 2008

Περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για την ελληνική γλώσσα

http://www.greeksforchrist.org/language.jpg

Κατά την ημερίδα που διοργάνωσε ο Οργανισμός για την Διάδοση τής Ελληνικής Γλώσσας στις 3-02-2008 στα πλαίσια του Χρηματοοικονομικού - Χρηματοπιστωτικοί) Πολυσυνεδρίου «MONEY SHOW 2008» στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσιάστηκαν οικονομικά και ποσοτικά στοιχεία για τις προσπάθειες διάδοσης τής ελληνικής γλώσσας τόσο από δημόσιους όσο και από ιδιωτικούς φορείς. Συγκεκριμένα συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, το Υπουργείο Απασχόλησης, τον Σύνδεσμο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ» που υποστηρίζει δράσεις διάδοσης τής ελληνικής γλώσσας, το σχολείο - φροντιστήριο ελληνικής γλώσσας για ξένους «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και τις εκδόσεις ΝΕΟΕΛ που κυκλοφορούν βιβλία διδασκαλίας τής ελληνικής σε ξένους. Κατά την ημερίδα παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες των ανωτέρω δημοσίων και ιδιωτικών φορέων σχετικά με την διδασκαλία τής ελληνικής γλώσσας σε ομογενείς άλλα και αλλογενείς σε όλο τον κόσμο.

Βασικές διαπιστώσεις τής ημερίδας ήταν οι ακόλουθες:
Τα χρήματα που ξοδεύονται για την ελληνική γλώσσα είναι περισσότερα από 200 εκατομμύρια Ευρώ τον χρόνο.
• Δεν υπάρχει συντονισμός κινήσεων, μεταξύ των φορέων που ασχολούνται με το θέμα και ό καθένας δρα ανεξάρτητα.
• Οι μαθητές και φοιτητές στους οποίους φτάνει ή βοήθεια από την Ελλάδα πλησιάζουν τους 200.000 ενώ πολλές χιλιάδες είναι οι καθηγητές οι όποιοι διδάσκουν την ελληνική σε όλο τον κόσμο.
Περισσότερες πληροφορίες για την δραστηριότητα του Οργανισμού για την Διάδοση τής Ελληνικής Γλώσσας μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα www.odeg.gr.

No comments: