Wednesday, February 4, 2009

Οι λογοτεχνικές συναντήσεις στο «Τρένο στο Ρουφ» ξαναρχίζουν

Πρόσκληση σε γεύμα από συγγραφείς


Η αμαξοστοιχία-θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ» συνεχίζει και φέτος να νοστιμεύει τα κυριακάτικα μεσημέρια μας. Μετά την επιτυχημένη πρώτη περσινή παρουσίαση, ο Β' κύκλος των λογοτεχνικών συναντήσεων είναι πλέον γεγονός, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.
http://www.perizitito.gr/images/A/12505.jpg

Πρώτη επιβάτις, η Ζυράννα Ζατέλη [φωτο], στις 15 Φεβρουαρίου, με το νέο μυθιστόρημά της, που θα κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο «Το πάθος χιλιάδες φορές» (εκδόσεις Καστανιώτης). Σ' αυτό ανασυγκροτεί το προσωπικό, μαγικό της σύμπαν, όπου οι ήρωες γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν κάθε φορά ως ακροατές μιας γριφώδους μελωδίας ή ως αποκρυπτογράφοι μιας αινιγματικής παρτιτούρας, που γράφτηκε για να διαιωνίσει την αναγκαιότητα του αφανούς και του άρρητου. Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους». Το πρώτο βιβλίο της («Ο θάνατος ήρθε τελευταίος») κυκλοφόρησε το 2001 και είχε τιμηθεί με Κρατικό Βιβλίο Μυθιστορήματος.

Την επόμενη Κυριακή (22 Φεβρουαρίου) ο Κωνσταντίνος Τζούμας θα μιλήσει για το πρώτο του βιβλίο («Ως εκ θαύματος», εκδόσεις Καστανιώτη). Ακολουθούν η Σώτη Τριανταφύλλου (8 Μαρτίου) και ο Πέτρος Μάρκαρης (22 Μαρτίου). Στην ιδιαιτερότητα τως συναντήσεων συμβάλλει και ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου με το γευστικό πιάτο του.

* Κυριακή 12 το μεσημέρι με 2 μ.μ. Είσοδος με κρασί και φαγητό 22 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 210-5298922 και 6937-604988. Και στο Τρενοθέατρο (Μακρυγιάννη 5-7, μετρό Ακρόπολη, τηλ. 210-9243609).

No comments: