Wednesday, February 11, 2009

Εξώδικο για τα «Ματωμένα χώματα»

Εξώδικο προς τον υπουργό Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλο για τα «Ματωμένα χώματα» της Διδούς Σωτηρίου απέστειλε ο ανιψιός της αείμνηστης συγγραφέως Νίκος Μπελογιάννης.

Ο κ. Μπελογιάννης ζητεί να μοιραστεί και πάλι το βιβλίο στους μαθητές της ΣΤ Δημοτικού, αντί να βρίσκεται στις (ανύπαρκτες, όπως λέει) σχολικές βιβλιοθήκες. Αυτό, σύμφωνα με τον γενικό κληρονόμο της Διδούς Σωτηρίου, πρέπει να γίνεται κάθε χρονιά, να μοιράζεται δηλαδή στην αρχή του σχολικού έτους και να μαζεύεται στο τέλος του, ώστε επιτέλους τα παιδιά να έχουν τον χρόνο να το διαβάσουν.

Ο κ. Μπελογιάννης αναφέρει στο εξώδικό του πως πέρυσι τον Φεβρουάριο με εγκύκλιο του υφυπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου «ζητήθηκε η επιστροφή του βιβλίου για να εμπλουτίσει δήθεν τις σχολικές βιβλιοθήκες, ενώ σε πολλά σχολεία η σχετική εγκύκλιος για την επιστροφή των βιβλίων έφθασε προτού αυτά διανεμηθούν, οπότε έμειναν στα κιβώτια.

Με την παραπάνω σαθρή δικαιολογία, η αρχική απόφαση του υπουργείου σας ουσιαστικά ακυρώθηκε με τη δεύτερη απόφαση, το βιβλίο αποσύρθηκε ή δεν διανεμήθηκε -στην ουσία αχρηστεύθηκε- και βρίσκεται σήμερα αποθηκευμένο σε άγνωστους χώρους, κατά σχολείο ή κεντρικά, περιμένοντας το πότε κάποιος μαθητής θα ζητήσει να δανεισθεί κάποιο αντίτυπο...». [ΕΘΝΟς, 11/02/2009]

No comments: