Wednesday, March 19, 2008

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Cyril Aydon

Οταν ο μεγάλος Ισαάκ Νεύτωνας έκανε μια ανασκόπηση του έργου της ζωής του, αισθάνθηκε «σαν παιδί που έπαιζε στην ακτή και διασκέδαζε βρίσκοντας κοχύλια και πετραδάκια, ενώ ο ωκεανός της αλήθειας απλωνόταν μπροστά του έτοιμος να τον ανακαλύψει». Επί δύο χιλιάδες χρόνια, επιστήμονες και ερευνητές βάζουν το δικό τους πετραδάκι στις ανακαλύψεις και τις εφευρέσεις που φέρνουν την ανθρωπότητα πάντα ένα βήμα πιο κοντά στη γνώση. Από το ανθρώπινο γονιδίωμα μέχρι το πλήθος των αστεριών στον ουρανό, ο Σίρλ Έιντον [Cyril Aydon] επιλέγει και παρουσιάζει, σε σύντομες και διασκεδαστικές αφηγήσεις, την ιστορία και τα επιτεύγματα των ανθρώπων που έκαναν την περιέργεια… επιστήμη. Μια συλλογή ιστοριών για διακόσιους διάσημους επιστήμονες και τις ανακαλύψεις τους που άλλαξαν τη ζωή μας!

Ο ΣΙΡΙΛ ΕΪΝΤΟΝ είναι πρώην σύμβουλος επιχειρήσεων και σήμερα εργάζεται αποκλειστικά ως συγγραφέας. Το πολύχρονο πάθος του για την ιστορία της επιστήμης γέννησε το πρώτο του βιβλίο, μια βιογραφία του Κάρολου Δαρβίνου που εντυπωσίασε τους κριτικούς. Σήμερα ζει με τη γυναίκα του σ’ ένα χωριό έξω από την Οξφόρδη. Έχει δύο κόρες και τρία εγγονάκια.

Σίριλ Έιντον: Ανακαλύψεις που άλλαξαν τη ζωή μας. Μετάφραση: Ανδρέας Σοκοδήμος. Σειρά: Γενικών Γνώσεων – Επιστήμη για όλους. Εκδόσεις Ψυχογιός. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2008. Σελ.: 400 - Τιμή: 17,70 € - ISBN: 978-960-453-333-6

No comments: