Sunday, March 16, 2008

Το ΕΚΕΒΙ γιορτάζει την Ποίηση με καμπάνια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από 19 Μαρτίου έως 22 Απριλίου 2008

http://book.culture.gr/images/newsimages/afisespoihshs_kiourtsoglou.jpg
Η καμπάνια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) που οργανώνει κάθε χρόνο το ΕΚΕΒΙ για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα πραγματοποιηθεί και φέτος με θέμα την πολιτική ποίηση από 19 έως 22 Απριλίου 2008.

Τα βαγόνια και οι αποβάθρες του ΜΕΤΡΟ, του ΤΡΑΜ, οι στάσεις των λεωφορείων, του τρένα θα φιλοξενήσουν για ένα μήνα πολιτικούς στίχους σημαντικών ελλήνων ποιητών που επέλεξε ο καθηγητής κ. Νάσος Βαγενάς, των εξής: Ανδρέα Κάλβου, Κωστή Παλαμά, Κ.Π. Καβάφη, Κώστα Βάρναλη, Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Κώστα Καρυωτάκη, Γιάννη Ρίτσου, Νίκου Εγγονόπουλου, Ανδρέα Εμπειρίκου, Δημήτρη Παπαδίτσα, Τάκη Σινόπουλου, Μανόλη Αναγνωστάκη, Άρη Αλεξάνδρου, Μιχάλη Κατσαρού και Τίτου Πατρίκιου.

Έξι νέοι καλλιτέχνες φοιτητές-απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ανέλαβαν να φιλοτεχνήσουν το εικαστικό υλικό της καμπάνιας, σε συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας που ξεκίνησε το ΕΚΕΒΙ το 2003 και εδραιώθηκε με την πετυχημένη καμπάνια-αφιέρωμα στην ποίηση του Εγγονόπουλου. Οι καλλιτέχνες που εργάστηκαν υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Λεώνης Βιδάλη είναι οι: Αλεξάνδρα Αμπάτη, Ινώ Βαρβαρίτη, Λευτέρης Κιουρτσόγλου, Εύα Μαραθάκη, Δημήτρης Παππάς, Κατερίνα Χαδουλού και Έφη Χαλικοπούλου.

No comments: