Sunday, March 2, 2008

«Ευαγγέλιο» για τα στελέχη επιχειρήσεων η «Ιθάκη» του Καβάφη!


Μαθήματα ζωής από τον μεγάλο Έλληνα ποιητή στους σύγχρονους μάνατζερς... «Να κάνετε στάση ζωής το ποίημα του Έλληνα ποιητή, Κωνσταντίνου Καβάφη, «Ιθάκη» αν θέλετε να είστε δημιουργικοί και να απολαμβάνετε αυτό που κάνετε». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που δόθηκε σε 350 Αυστραλούς διευθυντές των κορυφαίων επιχειρήσεων της χώρας.

Οι «κορυφαίοι των κορυφαίων», μέλη του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μάνατζεντ, συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν απόψεις και να ακούσουν τους ειδικούς για το πώς μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικοί στους κολοσσούς που διευθύνουν.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Δρ. Μάρτιν Σέλιγμαν, που θεωρείται κορυφαίος του «θετικού κινήματος ψυχολογίας» και από τους κορυφαίους της σύγχρονης διανόησης.

Ο ίδιος προτίμησε να τους μιλήσει για τον «δρόμο προς την ευτυχία», υπογράμμισε πως «αυτό που μετρά δεν είναι το τέλος, αλλά το ταξίδι» και άρχισε να τους απαγγέλει το ποίημα «Ιθάκη», το οποίο και τους ανέλυσε διεξοδικά. Η ομιλία του ενθουσίασε τους μάνατζερ που έχουν ετήσιο μισθό εκατομμυρίων δολαρίων και έγινε μεγάλο ρεπορτάζ στην έγκυρη παναυστραλιανής κυκλοφορίας εφημερίδα The Australian με τίτλο «Το Ταξίδι της Ζωής». [www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ]

No comments: