Tuesday, February 9, 2010

Πολιτισμικές φαιδρότητες

Στον δικτυακό τόπο του Υπ. Δημόσιας Διοίκησης εμφανίστηκε εδώ και κάμποσες μέρες μια ανακοίνωση με την οποία ο συντάκτης της καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλλει την υποψηφιότητά του για τις θέσεις του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και των λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕΒΙ.

Η καταληκτική προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων ήδη εκπνέει, και, αν είμασταν θιασώτες αυτής της μυστικοπαθούς και δήθεν δημοκρατικής τακτικής που εισήγαγε η παρούσα κυβέρνηση, θα αναφωνούσαμε σε λίγο περιχαρείς: HABEMUS CONCILIUM!! Βεβαίως για τους περισσότερους πολίτες, που ήδη στενάζουν προκαταβολικά, σκεπτόμενοι με δέος την αναμενόμενη φορολογική επέλαση, η τύχη και το μέλλον του ΕΚΕΒΙ ανήκουν στη σφαίρα των ψιλών γραμμάτων. Υπάρχουν ωστόσο και μερικοί για τους οποίους δεν είναι. Και αυτοί ακριβώς έχουν μείνει κατάπληκτοι από την ελαφρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζονται, τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και από το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, ζητήματα όπως αυτό.

Χρησιμοποιώντας μια μεθόδευση που τα αποτελέσματά της ήταν τουλάχιστον καταγέλαστα όταν εφαρμόστηκε στην επιλογή των γενικών γραμματέων, ο ιθύνων αυτός νους, που επιμένει στα ίδια με το πείσμα του μαθητευόμενου μάγου, δεν μπορεί να καταλάβει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΕΒΙ χρειάζεται μέλη με ειδικές γνώσεις; Και, τέλος τέλος, δεν καταλαβαίνει ότι όλη αυτή η μεθόδευση έχει τα αντίστροφα αποτελέσματα από αυτά που επεδίωξαν τα κομματικά μαγειρεία; Το να λες, οι πόρτες είναι ανοιχτές, περάστε όσοι θέλετε, δείχνει λαϊκισμό του χειρίστου είδους, εμπαιγμό των όσων τρέφουν ελπίδες, και, επίσης, το χειρότερο για ένα δημόσιο φορέα: το ότι δεν τολμά να επιλέξει...

ΑΛΕΞΗΣ ΖΗΡΑΣ, Η ΑΥΓΗ: 07/02/2010

No comments: