Friday, December 31, 2010

Οι ωραίες μέρες

Δώδεκα κείμενα - δώδεκα ζωγραφιές της πατρίδας και της Αλεξανδρούπολης, από τη συγγραφέα, δημοσιογράφο και συνεργάτιδα της Αυγής Ελένη Σκάβδη με υλικό τις λέξεις. Δώδεκα κείμενα που γεννώνται στο ανάμεσα, ανάμεσα Αλεξανδρουπόλεως και Αμαλιάδας. Δώδεκα κείμενα - ποιήματα ακριβά, για τη γενέθλια πόλη, την Αλεξανδρούπολη, που η συγγραφέας κουβαλάει εντός της και της παρέχει αφορμή, θεώμενη «τα ουρανοσκέπαστα ξέφωτά της», να γράψει το ωραιότερο και πιο θαρραλέο κείμενο «για την πατρίδα που ορίζεται -παγκόσμια- από τον ουρανό της». Αυτόν τον ουρανό από τον οποίο τη χωρίζουν και μας χωρίζουν μεγαλειώδεις αυταπάτες...
12 κείμενα + 25 φωτογραφίες για την Αλεξανδρούπολη
Δώδεκα κείμενα συντροφιά με είκοσι πέντε φωτογραφίες του ταλαντούχου Πλάτωνα - Ορέστη Σεραφειμίδη (οι φωτογραφίες του στο παρόν ημερολόγιο δημοσιεύονται για πρώτη φορά), που υπενθυμίζουν ότι οι πόλεις είναι οι άνθρωποί της, αυτοί που μπορούν να καθιστούν το αθέατο θεατό και δεν διστάζουν να ζουν, αποζητώντας χρώματα του ουράνιου τόξου στην καθημερινότητα.
Δώδεκα κείμενα - ποιήματα σπονδή στην ωραιότητα της γενέθλιας πόλης, που συνοδεύουν τρυφερά κάθε μήνα του έτους κι ανταποκρίνονται σε τίτλους όπως: “Θρακιώτης γητευτής”, “Ουράνια Μηχανική”, “Ηλεκτροφόρος Τρομπετίστας”, “Μάης Τριανταφυλλένιος”, “Κεράσι βύσσινο γλυκό και μία μοδιστρική χωρίς ραφή και ράμμα”, “Επτά ζωές”, “Ωκύπους κι εξαδάχτυλος”, “Ξανθός, λαστιχένιος Σμαραγδής”, κάποια εκ των οποίων έχουν δημοσιευθεί στις “Συναντήσεις” της Αυγής.

Ημερολόγιο 2011, “Οι ωραίες μέρες”, εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης, Κομοτηνή 2010.
(Τιμή: 25 ευρώ. Για παραγγελίες τηλ.: 25310 33474)

No comments: