Friday, June 15, 2007

Βραβείο Mediterranee στον Κλαούντιο Μάγκρις


Στο Παρίσι, το βραβείο Mediterranee ξένης λογοτεχνίας απονεμήθηκε στον Ιταλό συγγραφέα Κλαούντιο Μάγκρις [Claudio Magris] για το μυθιστόρημά του «Στα τυφλά». Το βραβείο, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, δίνεται σε συγγραφείς της λεκάνης της Μεσογείου, έργα των οποίων έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά. Ενδιαφέρουσα είναι μια συνέντευξή του [ΕΔΩ], όπου μεταξύ άλλων λέει: "Αισθάνομαι ευρωπαίος, αλλά για μένα, η Ευρώπη περιγράφεται καλύτερα σε μια κουβέντα του Άγιου Αυγουστίνου: Όταν δεν αναρωτιέμαι τι είναι, ξέρω τι είναι. Όταν ρωτιέμαι, δεν ξέρω πλέον. Σήμερα, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες μοιράζονται τα ίδια προβλήματα και τις συνήθειες: χρήματα, ανεργία, μόδα και πολιτισμός..."

3 comments:

Kafeini said...

Αγαπητέ Νίκο,
Πολύ καλή η ενημέρωση για τα πρόσφατα διεθνή βραβεία –
μια μικρή, τεχνική, παρατήρηση: νομίζω ότι ο ‘δαίμων της μπλογκόσφαιρας' έθεσε τη φωτογραφία του Μάγκρις στο κείμενο για τον Μόζεμπαχ. Σε χαιρετώ, Κ.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Σ' ευχαριστώ. Είχες δίκιο. Έκανα την αλλαγή. Ήμουνα βιαστικός... Συνήθως συγκεντρώνω φωτογραφικό υλικό για τον καθένα και δεν πρόσεξα ότι έβαλα τη φωτογραφία του Magris στον συνομήλικό μου Μόζεμπαχ. Να 'σαι καλά. Και τώρα θα κάνω μια επίσκεψη στην Kafeini. Γεια χαρά

diigisi said...

Καλησπέρα σας,

Εύχομαι να μη σας ενοχλώ με το ενημερωτικό σχόλιο ότι το βιβλίο του Μάγκρις "Στα τυφλά", θα δημοσιευθεί από τις εκδόσεις ΔΙΗΓΗΣΗ.

Ευχαριστώ