Thursday, June 21, 2007

Τι θα πάρεις μαζί σου στις διακοπές για διάβασμα;


Τι θα πάρεις μαζί σου στις διακοπές για διάβασμα;
Το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί αμέσως κατά τις Κυριακές, όταν πάρει κανείς στα χέρια του τα διαφημιστικά των εκδοτικών οίκων και επιλέξει κάποια βιβλία από τα προτεινόμενα. Υπάρχουν και οι επιλογές των εφημερίδων, αλλά κι αυτές γίνονται στο πλαίσιο της διαφημιστικής συνεργασίας.
Είναι όμως λύση να περιμένεις τι θα σου προτείνουν διάφοροι ή θα ήταν καλύτερα να πάρεις τα ποδαράκια σου και να κάνεις μια γυροβολιά στα βιβλιοπωλεία - ίσως και με μια παρέα - να απολαύσεις κι ένα κρύο καφέ ή αναψυκτικό στο υπαίθριο café και να πάρεις τα βιβλία που σου "έκλεισαν" το μάτι.
Ξέχνα τις "σειρήνες" των εφημερίδων και των περιοδικών που καιροφυλακτούν να σε πεδικλώσουν και να ενορχηστρώσουν τη σκέψη σου με τη δική τους.
Όλοι αυτοί θέλουν κοινό - εσύ θέλεις ινστρούκτορες;
Ζήτω η ελευθερία!

1 comment:

Justine's Blog said...

Αγαπημένε μου,
Αφού οι προτάσεις των βιβλίων είναι στημένες και πληρωμένες απο τους εκδοτικούς οίκους! Ολοι το γνωρίζουν αυτό και τα υποκείμενα και τα αντικείμενα της ανάγνωσης.
Ζήτω η ελευθερία. Εγώ φέτος το καλοκαίρι ξαναδιαβάζω Λουντέμη (επειδή κι ο Αλέξανδρος τον διαβάζει εκ παραλλήλου στη Λευκάδα) και επίσης Σπύρο Βρεττό στο εκπληκτικό μυθιστόρημα "Σκοτεινή Μοίρα".
Φιλιά δροσερά απο τον κόσμο των ελάτων!