Wednesday, February 6, 2013

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά στους εκδότες για το παζάρι βιβλίου


Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων απαντώντας στις καταγγελίες του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και του Επαγγελματικού Σωματείου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος (ΕΣΕΒΕ) για «απαράδεκτη και αβάσιμη» απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη να μεταφερθεί το ετήσιο Παζάρι Βιβλίου που διοργανώνουν από την πλατεία Κλαυθμώνος στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρ. πλατεία Κοτζιά):  

«Ο χώρος των εκδοτών βιβλίου γνωρίζει πολύ καλά τις προσπάθειες που καταβάλλει η δημοτική αρχή της Αθήνας για τη στήριξη του βιβλίου αλλά και παράλληλα την αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας. Για το δήμο Αθηναίων δεν υπάρχουν "καλές" και "κακές", "προνομιούχες" ή "απομονωμένες" πλατείες, και γενικά προσβάσιμοι ή μη δημόσιοι χώροι. Προκαλεί έκπληξη ο διαχωρισμός αυτός, από επαγγελματίες, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που υφίστανται την κρίση από αυτές τις διακρίσεις. Για τη δημοτική αρχή, αποτελεί προτεραιότητα η αναζωογόνηση όλου του κέντρου της πόλης, ακόμη και της λιγότερο προβεβλημένης πλατείας, για τη διεξαγωγή αλλά και την αναβάθμιση τόσο σημαντικών διοργανώσεων, όπως είναι το "Παζάρι Βιβλίου". Η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά) φυσικά και δεν συγκαταλέγεται σε αυτές, αφού πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές και συμβολικές πλατείες της Αθήνας.

Ο δήμος Αθηναίων την παραχώρησε στους διοργανωτές, προκειμένου να δείξει τη συμπαράστασή του, με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους.   

Ο δήμος Αθηναίων στηρίζει το βιβλίο και τους φανερούς και αφανείς πρωταγωνιστές του και θα συνεχίσει να τους στηρίζει, όπως βεβαίως θα συνεχίσει να στηρίζει την πόλη, στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται για την οριστική είσοδό της σε τροχιά ανάπτυξης».

No comments: