Wednesday, February 6, 2013

Εφυγε και ο πεζογράφος Στέφανος Τασσόπουλος


Είμαι λυπημένος γιατί έφυγε ο καλός φίλος, ο έξοχος πεζογράφος, ο παλιός συνάδελφος κι ένας από τους πρώτους που στήριξαν την προσπάθεια της ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ, της εφημερίδας που συμβόλιζε το δικό μας μετερίζι αγώνων σε μια δύσκολη εποχή. H κηδεία του έγινε χθες Τετάρτη στο νεκροταφείο Ζωγράφου, και τον κατευόδωσαν λιγοστοί φίλοι. Συγκινημένος ο Γιώργης Γιατρομανωλάκης αποχαιρέτησε τον γλυκύτατο φίλο μας. Ο Στέφανος Τασσόπουλος γεννήθηκε στο Βόλο το 1939. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θέατρο και δημοσιογραφία και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με την εφημερίδα Εξόρμηση και την ετήσια έκδοση Επίλογος.

Στα γράμματα πρωτοεμφανίστηκε το 1971, δημοσιεύοντας το θεατρικό του «Εδώ» στη συλλογική έκδοση Μονόπρακτο '70. Ακολούθησαν το θεατρικό Μνηστρόμνηστα (1975), τα ποιήματα Ημερολόγιο νυκτός (1979) και τα μυθιστορήματα Δεκαπενθήμερο (1983) και Ηλιακό ωρολόγιο (1988).

Στο έργο του τόποι, πρόσωπα, γεγονότα και προσωπικά βιώματα της μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής εποχής αλλά και της δικτατορίας μεταπλάθονται λογοτεχνικά με τους τρόπους μιας ρεαλιστικής τεχνοτροπίας.

No comments: