Thursday, May 27, 2010

Ξεκινάει σήμερα το 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

  • Ξεκινάει σήμερα το 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στη νέα παραλία της πόλης. Το φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στις 6.30 το απόγευμα, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο, στις 8.30 το βράδυ.
  • Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, εξέφρασε σήμερα την αγωνία των μελών του συνδέσμου, αλλά και του εκδοτικού κόσμου γενικότερα, για τη μείωση της βιβλιοπαραγωγής, ακόμη και από τους μεγάλους εκδοτικούς οίκους. Το φετινό, 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διαρκέσει ως τις 13 Ιουνίου, είναι αφιερωμένο στα 90 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη, η οποία και είχε ιδρύσει το θεσμό. 
  • Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, έκθεση φωτογραφίας για τη Μελίνα Μερκούρη, και εκδηλώσεις για τους Λόρδο Βύρωνα, Λέον Τολστόι, Αλμπέρ Καμί, Μαρκ Τουέιν, Ζαν Ανουί, Γιώργο Σεφέρη, Δημήτρη Μητρόπουλο, Νίκο Ξυλούρη, Τζον Κένεντι, αλλά και αφιέρωμα στα 50 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα υπάρχουν επίσης εκδηλώσεις λόγου, θεάτρου, μουσικής, χορού, εικαστικών και παρουσιάσεις βιβλίων, ενώ επανέρχεται μετά από 7 χρόνια ο θεσμός του θερινού σινεμά.

No comments: