Wednesday, March 21, 2007

21-3-2007, Παγκόσμια ημέρα ποίησης


Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η σημερινή, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο με τον ερχομό της άνοιξης. Ετσι, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) μετά την παράσταση αφιέρωμα στον Νίκο Εγγονόπουλο που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής διοργανώνει μία μεγάλη καμπάνια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επιλεγμένοι στίχοι του Εγγονόπουλου, θα ταξιδεύουν καθημερινά μαζί μας στο μετρό, το τραμ, στις στάσεις των λεωφορείων, στο τρένο, μέσα από αφίσες που σχεδίασαν φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ειδικά για την περίσταση. Στο μετρό εκατόν εξήντα οκτώ βαγόνια και 150 προθήκες στις αποβάθρες και στους σταθμούς του μετρό «συμμετέχουν» στη καμπάνια φιλοξενώντας αφίσες με στίχους του μεγάλου Ελληνα υπερρεαλιστή, ενώ ηχητικά μηνύματα θα υπενθυμίζουν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. Στο τραμ τριακόσιες αιωρούμενες αφίσες θα δίνουν έναν «ποιητικό» αέρα στις μετακινήσεις μας και στις οθόνες των βαγονιών θα προβάλλονται ποιήματά του. Ημερησία,

2 comments:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ said...

H ποίηση ελευθερώνει μόνο αυτούς που θέλουν να ελευθερωθούν!Τους υπόλοιπους τους αφήνει αδιάφορους!Το υπερθέαμα,η υπερπροβολή δεν ταιριάζουν στο μέγεθος της αληθινής ποίησης!Αν ζούσε ο Εγγονόπουλος,μάλλον,θα μας έλεγε να τον αφήσουμε στην ησυχία του.Μέσα σε μια τέτοια ησυχία ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ!

Νίκος Λαγκαδινός said...

Νομίζω πως έπεσες διάνα! Είναι αλήθεια ότι το πολύ κύριε ελέησον το βαριέται κι ο Θεός - έτσι δεν λέμε; Οι σημερινοί πνευματικοί άνθρωποι είναι περισσότερο της διαφήμισης, της προβολής, του αυτοθαυμασμού, ο ένας γράφει για τον άλλον και μόλις απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον, αρχίζουν να βρίζουν.