Tuesday, March 13, 2007

«Η μητέρα του σκύλου»: 100.000 πωλήσεις!

Ενα από τα βιβλία που δεν έχουν μπει στο ράφι, αντιθέτως σημειώνουν μια συνεχή κίνηση, είναι «Η μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεσι. Αν και στις μέρες μας, λόγω της υπερπαραγωγής, τα βιβλία «παλιώνουν» γρήγορα, το μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι, παρά τα δεκαεπτά χρόνια από την πρώτη του έκδοση το 1990, εξακολουθεί να κερδίζει νέους αναγνώστες και να προσελκύει ξένους εκδότες.

Ετσι, σύμφωνα με τον εκδότη, η «Μητέρα του σκύλου» έφτασε στην 50ή έκδοση και στα 100.000 αντίτυπα σε πωλήσεις, ενώ έχει μεταφραστεί σε δεκατρείς γλώσσες και έχει δεχτεί πολλές θετικές κριτικές.

Ο Τσέχος συγγραφέας Πάβελ Κόχουτ το έχει χαρακτηρίσει εξαιρετικό μυθιστόρημα και επιπλέον έχει σημειώσει: «Δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει στην παγκόσμια λογοτεχνία μια τόσο δυνατή ιστορία αγάπης παιδιού προς τη μητέρα του».

Συλλεκτική έκδοση: Το γεγονός γιορτάζεται από τον συγγραφέα και τις εκδόσεις «Καστανιώτη» με την κυκλοφορία του μυθιστορήματος, ανανεωμένου, και σε συσκευασία δώρου με μία ατζέντα με το εξώφυλλό του.

Επίσης, περιλαμβάνει εκτενές εργοβιοχρονολόγιο, με όλες τις θεατρικές παραστάσεις, τους λογοτεχνικούς σταθμούς και τις μεταφράσεις των έργων του Μάτεσι. Παράλληλα, κυκλοφορεί κι ένας συλλεκτικός δερματόδετος συλλεκτικός τόμος σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, με την υπογραφή του συγγραφέα.

(Παρουσίαση στον «Ιανό», από τους Τηλέμαχο Χυτήρη, Στέφανο Δάνδολο και Αύγουστο Κορτώ -13.3.2007)

No comments: