Wednesday, April 5, 2017

Παρουσίαση του βιβλίου «Ποιήματα τσέπης» του Αλέκου Κατσιούρη από τις Εκδόσεις Ιωλκός!

Οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ποιήματα τσέπης»
του Αλέκου Κατσιούρη στο «Polis Art Café» (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο «Στοάς Βιβλίου», Αθήνα) το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 στις20:00΄. Την παρουσίαση θα κάνει ο συγγραφέας Θανάσης Θ. Νιάρχος. Ποιήματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Αλεξανδρής. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η Βάγια Νάσση. Το συντονισμό της παρουσίασης θα κάνει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης.


Τα «Ποιήματα τσέπης» αποτελούν μια συλλογή από μικρά στιχουργήματα που γράφτηκαν κατά το διάστημα 1983-1990 και τα οποία χωρίζονται σε τρεις ενότητες:Ξόρκια – Σφήνες – Γρέζια.
Πρόκειται για ογδόντα επτά σταγόνες αποσταγμένης σκέψης που μοιάζουν με συνθήματα γραμμένα στον τοίχο ή με απαντήσεις σε ερωτήματα που για διάφορους λόγους δεν τέθηκαν ποτέ. Ποιήματα κοφτά και αυστηρά όπως η φωνή ενός αδέκαστου εσωτερικού κριτή που δε χαρίζεται σε κανέναν. Μια μικρή δέσμη φωτός που μπαίνει από μια χαραμάδα και φωτίζει τις σκοτεινές γωνιές της ψυχής, αποκαλύπτοντας έναν υποκριτικό καθωσπρεπισμό. Ένας υπαίθριος γελωτοποιός που σαρκάζει το κοινό του αυτοσαρκαζόμενος.
Δέκα άνθρωποι σε ισάριθμες ιστορίες αναζητούν το δρόμο να γλιτώσουν απ’ την αβεβαιότητα μιας χώρας που βυθίζεται στην κρίση.

No comments: