Friday, September 7, 2012

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 130 περίπτερα γεμάτα βιβλία στο Ζάππειο


  • Ο Σεπτέμβριος παραμένει ο μήνας που υποδέχεται τη δεύτερη καθιερωμένη ετήσια έκθεση βιβλίου, τη λεγόμενη φθινοπωρινή, στην Αθήνα.

130 περίπτερα γεμάτα βιβλία στο Ζάππειο
Ο Σεπτέμβριος παραμένει ο μήνας που υποδέχεται τη δεύτερη καθιερωμένη ετήσια έκθεση βιβλίου, τη λεγόμενη φθινοπωρινή, στην Αθήνα. Αυτή ανοίγει σήμερα στο Ζάππειο και θα διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου. Χωρίς τη συνηθισμένη συνέντευξη Τύπου και τις σχετικές ενημερώσεις, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, διοργανωτής του 41ου Φεστιβάλ Βιβλίου, έχει στήσει 130 περίπτερα με τη συμμετοχή περίπου 150 εκδοτών. Το αφιέρωμα αφορά στον θεσμό των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων. Μια έκθεση που θα παρουσιάζει τα βιβλία που έχουν βραβευτεί από το 1956.
Το φετινό Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τον χώρο του βιβλίου, καθώς κι αυτός έχει πληγεί σοβαρά από τη βαθιά οικονομική ύφεση. Η έκθεση εκλαμβάνεται σαν μια προσπάθεια ανάκαμψης της αγοράς του βιβλίου και τόνωσης του ενδιαφέροντος του κοινού. Εκδότες ανακοινώνουν εκπτώσεις και προσφορές στις τιμές ειδικά των σχολικών βοηθημάτων.
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 18:00 - 22:30, Παρασκευή και Σάββατο 18:00 - 23:00, Κυριακή 11:00 ? 22:30

No comments: