Monday, February 13, 2012

Τιμούν τον Ντίνο Χριστιανόπουλο


Τον Ντίνο Χριστιανόπουλο, τον ποιητή που έκανε τη... μεγάλη άρνηση, καθώς δεν δέχτηκε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2011 του υπουργείου Πολιτισμού, τιμά ο Σύλλογος Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., «Ο Φιλόλογος», με το πρόγραμμα εκδηλώσεων που ξεκίνησε ήδη και θα διαρκέσει ως τον Ιούνιο. Τον Ντίνο Χριστιανόπουλο, τον ποιητή που έκανε τη... μεγάλη άρνηση, καθώς δεν δέχτηκε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2011 του υπουργείου Πολιτισμού, τιμά ο Σύλλογος Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., «Ο Φιλόλογος», με το πρόγραμμα εκδηλώσεων που ξεκίνησε ήδη και θα διαρκέσει ως τον Ιούνιο. Η κεντρική εκδήλωση για τον Ντίνο Χριστιανόπουλο θα γίνει τη Δευτέρα στην κεντρική βιβλιοθήκη του δήμου και θα παραστεί ο ίδιος ο ποιητής, ενώ για το έργο του θα μιλήσουν οι καθηγητές Μ. Ιατρού και Δημ. Κόκορης, και ο λογοτέχνης, Π. Σφυρίδης.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του «Φιλολόγου» είναι χωρισμένο σε τέσσερα μέρη: στα Φιλολογικά Βραδινά, προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών θα αναδείξουν θέματα πολιτισμού και θα συνομιλήσουν με το κοινό. Το Λογοτεχνικό/Καλλιτεχνικό Αναλόγιο θα προσφέρει τη δυνατότητα σε ανθρώπους της λογοτεχνίας και των άλλων τεχνών να παρουσιάσουν το έργο τους, ενώ το Ι΄ Πανελλήνιο Συνέδριο θα γίνει από τις 30 Μαρτίου ως την 1η Απριλίου και έχει θέμα «Η γλώσσα της παιδείας». Παράλληλα, συνεχίζονται τα Πολιτιστικά Δρώμενα με επισκέψεις σε εκθεσιακούς και αρχαιολογικούς χώρους.
Στο πλαίσιο των Λογοτεχνικών Αναλογίων θα παρουσιάσουν το έργο τους ο ηθοποιός Αγγελος Αντωνόπουλος (1/3), η παιδαγωγός και σκηνοθέτης Βασιλική Νευροκοπλή (10/5), ο συγγραφέας και δημοσιογράφος -συνεργάτης του «Εθνους»- Απόστολος Λυκεσάς (15/3) κ.ά.

No comments: