Thursday, July 15, 2010

Λέσχη Αστυνομικής Λογοτεχνίας

  • Σχεδόν 60 χρόνια μετά την έκδοση του «Εγκλημα στο Κολωνάκι» του Γιάννη Μαρή, 26 Ελληνες συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας ίδρυσαν την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ).

Μέλη της Λέσχης μπορούν να γίνουν όσοι έχουν δημοσιεύσει τουλάχιστον ένα αστυνομικό μυθιστόρημα ή άλλο έργο σχετικό με την αστυνομική λογοτεχνία. Βασικοί στόχοι της ΕΛΣΑΛ είναι η προώθηση, διάδοση, μελέτη και καταγραφή των έργων του λογοτεχνικού αυτού είδους όπως επίσης και η πιθανή μεταφορά τους στον κινηματογράφο και το θέατρο. Τα μέλη της Λέσχης σκοπεύουν να έρθουν σε επαφή με ξένους συναδέλφους, ενώ ταυτόχρονα να ανοίξουν διάλογο ανάμεσα σε όλους τους «εμπλεκομένους» (συγγραφείς, αναγνώστες, εκδότες και κριτικούς) στην αστυνομική λογοτεχνία.

Στο blog της ΕΛΣΑΛ (www. crimefictionclubgr. wordpress. com) βρίσκονται ήδη τα βιογραφικά των μελών και σημαντικό μέρος της βιβλιογραφίας του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος, ενώ αναμένεται να οργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις σχετικές με το αστυνομικό μυθιστόρημα.

No comments: