Tuesday, November 13, 2007

Ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΔΕΚΑ ΠΟΙΗΤΕΣ

Ο Νάνος Βαλαωρίτης και κάτω η Marie Wilson

Με αφορμή την έκδοση δέκα ποιητικών βιβλίων, o «Μανδραγόρας» μας προσκαλεί στο χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24), την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 8,00 μμ

Διαβάζουν: Νάνος Βαλαωρίτης, Τόλης Νικηφόρου, Ανδρέας Παγουλάτος, Μαίρη Γυφτάκη, Λίνος Ιωαννίδης, Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, Παναγιώτης Βούζης, Χρήστος Γιαννακος, Αργύρης Παλούκας, Νίκος Φωτόπουλος.

Παρουσιάζουν οι: Λύντια Στεφάνου, Αλέξης Ζήρας, Ελισάβετ Αρσενίου, Μαίρη Γιόση, Σπύρος Θεριανός, Κώστας Κρεμμύδας, Φωτεινή Παπαρήγα, Maurizio De Rosa.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης έργων του ΝΑΝΟΥ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗ και της συζύγου του Αμερικανίδας ζωγράφου ΜΑΡΙ ΟΥΙΛΣΟΝ (Marie Wilson), που περιλαμβάνονται στην πρόσφατη έκδοση στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μανδραγόρας του βιβλίου τους «Γη του Διαμαντιού», που κυκλοφόρησε στο Παρίσι το 1958, την εποχή που ο Νάνος Βαλαωρίτης και η Μάρι Ουίλσον ήταν μέλη της υπερρεαλιστικής ομάδας του Αντρέ Μπρετόν.

Διάρκεια έκθεσης: 20 Νοεμβρίου- 1 Δεκεμβρίου 2007. Την Έκθεση προλογίζει ο κριτικός τέχνης Χάρης Καμπουρίδης. Τη βραδιά πλαισιώσουν με τραγούδια τους οι μουσικοί Αλκίνοος Ιωαννίδης και Ηλίας Λιούγκος, στο πιάνο συνοδεύει η Δέσποινα Στεφανίδου.

No comments: