Monday, October 23, 2017

Πανέμορφες βιβλιοθήκες στο φακό του φωτογράφου!

Πανέμορφες βιβλιοθήκες στο φακό του φωτογράφου!

Ο Γερμανός φωτογράφος Erman, Reinhard Görner φωτογραφίζει από το 1982 τόσο ιστορική όσο και σύγχρονη αρχιτεκτονική. Παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας κατά τη διάρκεια του πανεπιστημίου, ενθουσιάστηκε από την φωτογραφία απου αφορά στην αρχιτεκτονική κτηρίων και εμπνεύστηκε από τον Julius Shulman.

Arma Charitas II, Πορτογαλία
Ο Görner ξεκίνησε να φωτογραφίζει βιβλιοθήκες το 2008, παρουσιάζοντας στο φακό του την ποικιλία των σχεδίων και των τεχνοτροπιών από όλο τον κόσμο. Οι φωτογραφίες του δείχνουν τη μαγευτική συμμετρία και την πολυτέλεια των βιβλιοθηκών από το Βερολίνο μέχρι την Οξφόρδη, ενώ σκοπός του είναι ο θεατής να εκτιμήσει το χώρο όχι μόνο ως εκπαιδευτικό μέρος, αλλά και ως έργο τέχνης για τον εαυτό του.

Δημοτική Βιβλιοθήκη, Στουτγκάρδη
«Ο σκοπός μου είναι πάντα να ανοίγω τους χώρους στον θεατή από κάθε πλευρά. Να μπορέσουν να παρατηρήσουν όχι μόνο το προφανές», λ’έει ο Görner. «Η φωτογραφία της αρχιτεκτονικής είναι θέμα σύνθεσης και εστίασης. 

Jacob & Wilhelm Grimm Library, Βερολίνο
Πρέπει ο θεατής να είναι πολύ συγκεντρωμένος για να παρατηρήσει όχι μόνο αυτό που βλέπει μπροστά στα μάτια του αλλά και άλλες λεπτομέρειες που αφορούν στη διακόσμηση, στη δομή, στη λεπτομέρεια του σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής», συμπληρώνει.

Palácio Nacional de Mafra I, Πορτογαλία

Library of Sciences, Görlitz

Freie Universität, Βερολίνο

Biblioteca Joanina, Πορτογαλία

Cathedral of Books, Μάντσεστερ

St. Peter’s Abbey II, Αυστρία

Duke Humfrey’s Library, Οξφόρδη

πηγή: perierga.gr

No comments: